Geleneksel Arguvan Türkü Yarışması Finali Üniversitemizde Yapılacak 728 defa okundu

Arguvan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, geçtiğimiz ay düzenledikleri geleneksel Arguvan Türkü Festivaline katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkürlerini bildirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere Rektörümüzü makamında ziyaret etti.

Arguvan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Taştan gerek Malatya halkının gerekse Türkiye ve yurtdışından gelen binlerce kişinin büyük ilgisiyle karşılanan ve Arguvan Türkülerinin vazgeçilmez yerini daha da sağlamlaştırmak adına düzenlenen Geleneksel Arguvan Türkü Festivali'ne ilgi gösterip katkıda bulundukları için Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür etti. Bu desteğin kendileri için büyük önem arz ettiğini bildiren Arguvan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Taştan bu desteğin kendilerini önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar adına da heyecanlandırdığını aktardı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise üniversitenin kapılarının halka her zaman açık olması gerektiğinden hareketle birçok toplumsal projeye destek verdiklerini belirterek önümüzdeki dönemde de bu bakış açısıyla hareket edeceklerini aktardı. Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in dönemiyle birlikte başlayan ve gelenekselleşen Arguvan Türkü Günleri'nin de devam edeceğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, bu bağlamda halkımıza ve halkımızın kültürel dokusuna her zaman sahip çıkıp bu kültürel dokuyla bilimi aynı ortamda yoğuracaklarını aktardı.

Görüşmede Arguvan'da her yıl düzenlenen Arguvan türkü yarışması finalinin, Arguvan Belediyesi öncülüğünde üniversitemizde gerçekleşen Arguvan türkü günleri programında yapılması kararı da alındı.