Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi 913 defa okundu

Diş hekimliği eğitiminde üstün kalite ve sürekli gelişim anlayışıyla hazırlanan, yurtiçi ve yurtdışından birçok araştırmacı ve akademisyenin bir araya geldiği, İnönü Üniversitesi Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongrenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat yaptı.

Prof. Dr. Polat, "Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyinde yaptığımız görüşmeler sırasında dekanlar konseyi toplantıları ile eş zamanlı ve tüm fakültelerin desteklediği bir kongre serisine başlanması fikri ağır basmıştır. Böylece, ufak çaplı kongreler organize etmek yerine, tüm fakültelerin desteklediği, büyük kitlelere hitap eden ve dünya çapında kongreler yapılmasının önü açılmıştır. Kongremiz bu anlamda ülkemizde bir ilktir. Bu tür ortak çalışmaların, meslek sorunlarımıza ortak akıl ile bakabilmemize ve çözüm üretebilmemize öncülük etmesini yürekten arzu ediyorum " dedi.

Düzenlenen kongrenin başarılı geçmesi dilekleri ile konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: "Memlekete hizmet etmek sadece masa başında teorik söylemlerle olacak işler değildir. Masa başlarında kurgularla devletin hiçbir kurumu idare edilemez. Ülkesini seven insanlar bilim aşkı ve ülke sevdasıyla yaptıkları işlere yüreğini de katarak bu ülkeye önemli şeyler kazandırırlar. Diş Hekimliği Fakültemizdeki arkadaşlarımızın da ortaya koyduğu başarı budur. Fakültemiz, toplumun diş hastalıklarıyla ilgili problemini çözen ve bölgesine önemli hizmetler veren, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen mevcut hekimlerimizin büyük gayretleri ile ülkemizdeki birçok Diş Hekimliği Fakültesinden daha fazla performans sergileyen bir duruma gelmiştir."

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluşunda önemli katkıları olan ve kongrenin onur konuğu olan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi: "Ağız ve diş sağlığına verdiği önemle bu bölgede bir Diş Hekimliği Fakültesinin oluşmasında Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in esas katkılarının olduğunu belirtmek isterim. Büyük bir özveri ile kısa bir süre içerisinde kurulan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi sunduğu önemli hizmetlerle bölgesine sağladığı katkıların yanı sıra ülkemizdeki Diş Hekimliği Fakültelerine de örnek olmuştur. Fiziki alt yapısını tamamlayan ve günün modern teknolojisi ile bölge insanına hizmet veren ve şu an düzenlenen uluslararası kongre ile İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bilimsel arenada da yerini almıştır."

Yapılan konuşmalardan sonra İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne kuruluş aşamasındaki desteklerinden dolayı Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz ve Diş hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı,  Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen'e, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat tarafından plaket verildi.

Açılış programının son konuşmacısı olan, çizdiği karikatürler ve teknikleri, onlara yapılan yorumlar ve yaklaşımları konusunda söyleşi yapan karikatürist Erdil Yaşaroğlu sahneye çıktı. Yaşaroğlu, yaptığı esprili konuşmasıyla kongre katılımcılarına renkli dakikalar yaşattı.

26 – 28 Nisan 2012 tarihleri arasında sürecek olan kongrede, "Endodontik Tekrarlanan Tedavilerde Güncel Yaklaşımlar, "Temporomandibuler Eklem Düzensizlikleri ve Ortodonti İlişkisi, Diş Hekimliğinde 3 Boyutlu Görüntüleme ve Modellemenin Kullanımı, Obstrüktif Uyku Apne Sendromunda Diş Hekimliği Uygulamaları, İleri İmplant Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar, Ortognatik Cerrahi ve Ötesi, Sinüs Lifting mi Kısa İmplant mı?, Mesleğimi Daha Keyifli Hale Getirmek İçin Ne Yapmalıyım, Travmaya Uğramış Dişlerde Tedavi Yaklaşımları, Bir Eksik Bir Fazla - Önemli mi?, Özel Gereksinimlilere Özel Yaklaşımlar, Protetik Tedavi Sonrası Hassasiyet,  Protetik Diş Hekimliği Kliniğinde Güncel Uygulamalar: Son 25 Yılda Değişen ve Değişmeyenler,  Alternatif Ortodontik Tedavinin Geniş ve Karmaşık Dünyası, Erken Ortodontik Tedavi: Tartışma Hararetleniyor, Apse ve Şişlikler- Çocuklarda Sık Görülen Oral Patolojilerin Tedavi Yaklaşımları, Dental Anomalilerin Tedavi Yaklaşımları, Diş Hekimliğinde Yumuşak Dokuda Lazer Uygulamaları, CBCT'de Diş Hekimliği Uygulamaları, Restoratif Tedavide Self-Etch Adezivler, Kompozit Restorasyonlarla Direkt Estetik Uygulamalar, Cerrahisiz Periodontal Tedavi, Anahtar İmplant Pozisyonu ve Tedavi Planlamasındaki İmplant Sayısı" konuları işlenecek.