Bakan Özak: Düşündüğünüz Proje Ülke Geneline Yayılabilir. 764 defa okundu

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak üniversitemizi de ziyaret etti.

Kale ilçesindeki su sporları merkezini inceledikten sonra üniversitemize dönen Bakan Faruk Nafiz Özak'a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik refekat etti. Bakan Özak'a, üniversitemizde yapımı tamamlanarak bu yılki  öğretim yılına öğrenci alınacak olan  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binası gezdirildi. Yüksekokulun çalışmaları ile ilgili bilgiler sunan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, çeşitli  sportif faaliyetlerin düzenlendiği alanda yapılması düşünülen bir sosyal tesisin projesinide anlattı. Projeyle ilgili yeterli destek sağlanabilirse üniversitemizdeki sportif tesislerin kullanımını halkımıza da açacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik,  bu gelişmenin üniversite halk kaynaşmasında önemli rolü olabileceğini vurguladı. Rektör  Prof. Dr. Cemil Çelik'in bu ifadeleri üzerine düşünülen bu projeyi çok olumlu ve doğru bir karar olarak gördüğünü söyleyen Bakan Özak, bu projenin benzer yapılanmasını Bakanlık olarak ülke geneline yaymak istediklerinide  ifade etti. Üniversitemizde bulununan Yurt-Kur'a ait kız öğrenci yurtlarını gezerek ilgililerden bilgi alan Bakan Özak, İnönü Üniversitesindeki başarılı çalışmalardan memnun  olduğunu ifade ederek gereken desteklerin verilmeye devam edeceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e başarılarından dolayı teşekkür eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak üniversitemizden ayrıldı.