"Canavar Balıklar" Belgeseli Yapımcısı Vagner, Rektör Prof. Dr. Çelik'i Ziyaret Etti 1482 defa okundu

National Geographic TV'de  "Canavar Balıklar" belgeseli yapımcısı ve dünyanın en büyük balıklarını yakalama şampiyonu, profesyonel olta balıkçısı Jakub Vagner ve ekibi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

Türkiye'de su ürünleri gelişimi üzerine araştırmalar yaptıklarını, bugünlerde ise İnönü Üniversitesi Sürgü Meslek Yüksek Okulu'nda Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erkan Özgür ile birlikte Malatya ili ve çevresi su ürünleri konusunda çalıştıklarını söyleyen Jakub Vagner, dünyada sadece Fırat Nehrine ait olan Barbus Esocinus, (Yerli Turna Balığı) üzerinde önemli araştırma çalışması yapmaktıklarını belirterek İnönü Üniversitesinin kendilerine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Uluslararası su ürünleri bilimsel ve sektörel camia tarafından takip edilen bu balık türünün araştırma çalışmasında İnönü Üniversitesi ile birlikte çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik "üniversitemizin bu çalışmaya ev sahipliği yapmış olması ve ileriye dönük yapılacak çalışmalara rota çizmesi önemli bir başarıdır. Bu balık üzerine çalışan Jakub Vagner ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erkan Özgür'e çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.