3. Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi 1047 defa okundu

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen 3. Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongreye Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, fakülte dekanları ,çok sayıda öğretim üyesi ve ebe öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Malatya Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinden Gülizar Seçilmiş, "sağlıklı nesillerin meydana gelmesinde ebelerin çok büyük rolü vardır. Ebe, doğum öncesi yapılan düzenli takipler ile anne ve bebeğin sağlık durumunu kontrol altına alarak, dünyanın en önemli sorunlarında biri olan anne ve bebek ölümlerinin önlenmesine katkı sağlar" dedi.

"Yaşamı Yakalayan Eller" sloganı ile yola çıkılan, 3. Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu, ebelik mesleğine hizmet etmenin gururunu yaşamakta olduklarını belirten Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, "Ebelik mesleğinin ve siz değerli öğrencilerimizin sorunları ve gereksinimleri doğrultusunda oluşturduğumuz bilimsel programımız, ülkemizin dört bir yanından gelen öğrenci ve akademisyenlerimizin katılımları ile zenginleşmiştir. Aynı zamanda alanında saygın pek çok ismi dinleme ve diğer üniversitelerdeki meslektaşlarınız ile iletişim kurma fırsatını yakalayacağınız kongremizin başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Türkiye'de hızla ilerleyen bir mesleğin öğrencilerinin yapmış oldukları kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "önceki dönemlerde lise düzeyinde eğitim gören bir mesleğin öğrenim hayatına yükseköğretimle devam etmesi son derece önemli ve faydalı olmuştur. Umarım Sağlık Yüksekokulumuz hemşirelik alanında olduğu gibi ebelik alanında da yetiştirdiği öğrencileri ile doçent ve profesör ünvanlı akademisyenler çıkararak, bu anlamda kariyer yapan ilk yüksekokul olur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kongre programına geçildi. 11-13 Nisan 2012 tarihleri arasında sürecek olan kongrede Ebelik Mesleği ve Geleceği, Uluslararası Ebelik Eğitimi ve Standartları, Ulusal Ebelik Eğitimi ve Standartları, Ebelikte Lisansüstü Eğitim ve Branşlaşma, Pozitif Düşünce ve Beyin Gücü, Kadın Gözüyle Estetik Girişim, Erkek Gözüyle Estetik Girişim, Cinsellik ve Estetik, Kadın Orgazmı, Cinsellik, Sanal Cinsellik, Andropoz: Gerçek mi, Mit mi? Doğum Şekli ve Cinsellik, Giysilerimizle Neyi Anlatırız? Doğumda Güvenlik, Ebelik Mesleğinde Mobbing, Ebelik Mesleğinde Yasal Hak ve Sorunlar, Anayasa'da Kadın, Bir Ebenin Anıları konuları işlenecektir.