Bilim Şenliği Başladı 874 defa okundu

İnönü Üniversitesinin koordinatörlüğünde yapılan Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması" başladı.

TÜBİTAK'ın Türkiye çapında 12 Bölge Merkezinde düzenlediği yarışma, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarında yapılıyor. Bölge Merkezliğini Malatya'nın yaptığı yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Mardin ve Şanlıurfa illerinden toplam 312 proje başvurdu. Projeler, bölgeye bağlı üniversitelerden ve farklı dallardan oluşan jüri tarafından değerlendirildi ve 70 proje yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 70 proje Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde sergilendi.

Üç gün sürecek serginin açılışını Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğretim üyeleri ve öğrenciler yaptı.

Başarılı ortaöğretim öğrencilerinin projelerini gezen ve bilgi alışverişinde bulunan heyet öğrencilere başarılarının devamını dileyerek, öğrenciler için örnek olacak proje çalışmalarını mutlaka ziyaret etmelerini istediler.

20-22 Mart 2012 tarihleri arasında sürecek olan serginin ardından 23 Mart 2012 tarihinde Malatya Bölgesi Ödül Töreni Programı düzenlenecek ve Ankara finallerine gitmeye hak kazanan projelerin sahibi öğrencilere ve danışmanlarına ödülleri verilecek.