Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Kursu 1493 defa okundu

Turgut Özal Tıp Merkezi Çalışanları Derneğinin Sosyal Destek Programı kapsamında (SODES) yürüttüğü "Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Kursu"  projesi başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen projenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Yrd.  Doç. Dr. Ahmet Karataş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Proje Koordinatörü Abdurrahman Şentürk, "sosyal yaşamı desteklemek amacıyla hazırlanan bu projeler, istihdama önemli katkılar sağlamakla birlikte birçok sosyal yaraların sarılmasına da önemli katkılar sunmaktadır. Toplam 20 kursiyerin 180 gün eğitim göreceği projemize 64 bin TL bütçe sağlanmıştır. Eğitim konuları olarak ilk yardım, tıbbi terminoloji, iş sağlığı ve güvenliği, hastane işletmeciliği ve kalite yönetimi, iletişim, hastabakıcının görev tanımı, hastane temizliği ve atık yönetimi dersleri anlatılacaktır" dedi.

Bu ve benzeri projelerle doğru insana ulaşma probleminin ortadan kalkacağını söyleyen Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karataş, insan kaynakları açısından "Yardımcı Sağlık Personeli Yetiştirme Kursunun"  önemli olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi olarak, tıp eğitimi, bilimsel araştırma ve sağlık hizmeti konularının önemli olduğunu vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "bir hastanın tedavisi ve bakımının en iyi  şekilde yapılması için çok iyi yetişmiş sağlık personeline ihtiyaç vardır. Bu konulara katkı sunacağına inandığım yardımcı sağlık personeli yetiştirme kursunun başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Turgut Özal Tıp Merkezi Müzik Grubu tarafından verilen konser ile program sona erdi.