Rektör Prof. Dr. Çelik Kaleli İşadamlarıyla Bir Araya Geldi 1059 defa okundu

Kale Meslek Yüksekokulu binasının yapımı ile ilgili gelinen nokta ve tamamlanma aşamasında yapılması gereken konuların ele alındığı bir toplantı yapıldı.

İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Sosyal Tesisinde düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Kale Belediye Başkanı H. Bayram Gökhan ve İzollu Vakfı Başkanı Adnan Başdemir ve Malatya'da yaşayan çok sayıda Kaleli işadamı katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Kale Meslek Yüksekokulu binası inşaatı başlamış olup yapımı sürmektedir. Okulumuzun biran önce yapılıp bitirilmesi için gerekli katkının sunulması ve bu manada önemli gayretlerin gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca üniversitemizin öz gelirleri ile yapımı hızla devam eden 4 yıldızlı otel konforunda bir de sosyal tesis yapılmaktadır. Kale'nin istenen bir ilçe hüviyetine kavuşması açısından bu tür sosyal tesislerin hizmete sokulması ve birçok öğrencinin öğrenim göreceği Meslek Yüksekokulunun tamamlanması önem arz etmektedir. İlçemizin bugünü ve geleceğine yönelik hem maddi hem de manevi açıdan bölgeye katkı sağlayacak olan bu yatırımların özellikle Kaleli işadamları tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu gayretler sonucu Arapgir, Darende ve Hekimhan'a üniversitemiz öncülüğünde hayırsever işadamların da önemli destekleriyle birer Meslek Yüksekokulu yapıldı ve yapılmaktadır. Bu ilçelerimize Kalenin de dâhil olması düşüncesiyle başlattığımız projelerimizin daha hızlı tamamlanması için siz değerli işadamlarımızın duyarlılığına da ihtiyacımız vardır. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza iştirakınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yapımına başlanan Kale Meslek Yüksekokulu binası inşaatını Mart ayında havaların ısınmasıyla hızlandıracaklarını belirten  İzollu Vakfı Başkanı Adnan Başdemir, okulun kısa zamanda faaliyete geçmesini sağlamak için gereken maddi desteği sunacaklarını söyledi.

Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Kale Belediye Başkanı H. Bayram Gökhan ise yaptıkları konuşmada, Kale ilçesi için hedeflenen projelere bizlerden daha çok gayret göstermek suretiyle öncülük eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkürlerini ileterek kendilerine düşen her görev için yanında olduklarını ifade ettiler.