İnönü Üniversitesi`nde Arboretum Parkı Kurulacak 1468 defa okundu

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü arasında bilimsel çalışmalar ve ağaçlandırma faaliyetlerinin düzenlenmesine dair protokol yapıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile Elazığ Orman Bölge Müdürü M. Zeki Temur tarafından imzalanan, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bülent Yılmaz ve Peyzaj Bölüm Başkanı Doç. Dr. Latif Gürkan Kaya'nın da bulunduğu protokolde; projesi İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından hazırlanan ve İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde yaklaşık 45 hektarlık bir alanda kurulması planlanan "Arboretum Parkı" ile ilgili olarak Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapılması, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünün müşterek olarak Malatya yöresinde doğal olarak yetişen alıç türleri (Crataegus sp.) ve Hekimhan cevizi (Juglans regia) ile ilgili bilimsel çalışmalar düzenlemesi ve Malatya ile Elazığ illerindeki tıbbi ve aromatik bitkilerin tespit edilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla Haziran 2013'de bilimsel bir etkinliğin yapılması yer almaktadır.