İnönü Çocuk Üniversitesi Kış Kampı Başladı 786 defa okundu

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi tarafından üçüncüsü düzenlenen "Kış Kampı" başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış programına, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından sunulan müzik dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçkil yaptı.

Prof. Dr. Geçkil, "İnönü Çocuk Üniversitesi, geçen yıl düzenlediği iki kamptan sonra bu yıl da kış ve yaz kampı olmak üzere iki etkinlik düzenlemektedir. Bu yılın ilk faaliyeti olan "Olağanüstü Bir Öğrenme Kapasitesi ve Biricik Yetenekleri İle Her Çocuk Keşfedilmeyi Beklemektedir" konulu kış kampına 100 öğrencimiz katılmayı hak etmiştir. Malatya'nın dar gelirli bölgelerindeki ilköğretim okullarından başarı düzeyi yüksek olan öğrencilerin katıldığı kampta, öğrenciler fen, teknoloji ve sanat konularında öğretim üyelerimizle birlikte çeşitli etkinlik ve uygulamalara katılacaklardır. Üniversiteli olma imkânı bulacak sevgili öğrencilerimizle birlikte başarılı ve keyifli bir kamp yapacağımıza inanmaktayım " dedi.

İnönü Çocuk Üniversitesinin Avrupa Çocuk Üniversiteleri arasında ilk 12 kurucu Çocuk Üniversitesi arasında yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, kampa katılmayı hak eden öğrencilere burada bulundukları için çok şanslı olduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik: "Üniversitemizdeki öğretim üyelerimiz sizlere vakit ayırarak, sizlerin daha erken yaşlarda üniversite atmosferini, şartlarını tanımanıza yardımcı olacaklardır. Bu açıdan şanslı çocuklarımızsınız.

Bu kampın düzenlenmesi ile sizlere, gelecekle ilgili tahayyüllerinizi, hangi mesleği seçeceğinizi ve üniversite denilen yapının ne olduğunu öğrenmeniz noktasında bilgi sunulacaktır. Bireysel olarak sizlere sağlanacak olan bu tür faydaların yanında, ülkemizin bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel refahının yükselmesine yönelik beyinlerin yetiştirilmesine de katkıda bulunacaktır" dedi.

Ülkemizin ekonomik kalkınmasını sağlamak için ekonomik değeri yüksek ürünlerin üretiminin gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "sizler gibi düzeyi yüksek genç yavrularımızın geleceğe iyi hazırlanarak birçok alanda yapacağı çalışmalar, yenilikler, buluşlar bunu destekleyecektir. Sizler bu yaşlarda bu işe başladığınızdan, bizim yaşlarda sahip olduğumuz bilgilere ortaöğretim düzeyinde iken sahip olacaksınız. Geleceğin araştırmacılarının, bilim insanlarının gelişmesine katkıda bulunacak olan bu tür etkinliklerin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin temel nedenlerinden biri, sizleri erken yaşlarda keşfedip gelecekte ülkemize daha çok yararlı insanlar olmanızı sağlamaktır.  Eğer gelecekte dünyada saygın bir ülke olmak ve birçok alanda söz sahibi olmak istiyorsak ,sadece İnönü Üniversitesi değil, orta düzeyde gelişmiş bütün üniversitelerin mutlaka bu tür faaliyetlere önem vermeleri gerekmektedir.

Binlerce öğrenci arasından seçilerek bu kampa katılmayı hak kazanmanız son derece önemlidir. Onun için bu kamp süresince alacağınız ve göreceğiniz bilgilerin yanı sıra soracağınız sorular ve merak ettiğiniz bir takım bilgiler sizlere yardımcı olan öğretim üyelerimize de başka şeyler öğretecektir. Yani sizler hem öğrenecek hem de öğretecek konumda olacaksınız. Hepinizi tebrik eder, başarılı bir kamp geçirmenizi dilerim" dedi.

İnönü Çocuk Üniversitesi kış kampı 1-11 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.