Rektör Prof. Dr. Çelik Öğrenci Konseyi İle Bir Araya Geldi 1058 defa okundu

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile yemekte bir araya geldi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, Öğrenci Konseyi Başkanı N. Çağlar Işıklar, konsey yönetiminden Muhammed Kılıç, Yunus Suna ve Özkan Çalışkan katıldı.

Kendilerine zaman ayırdığı için Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e Üniversitedeki tüm öğrenciler adına teşekkür eden Konsey Başkanı Işıklar, İnönü Üniversitesinde sağlanmış olan barış, huzur ve kardeşliğin devamı ve daha iyi noktalara ulaşması için gayret edeceklerini ifade etti. Öğrencilerin sorunlarını ve yapılmasını istedikleri sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel projelerden kısaca bahseden İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı N. Çağlar Işıklar, bu konularda Rektörlük üst yönetimin kendilerine destek olmasını istedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Herhangi bir siyasi görüşe yakın olmanız doğaldır. Yeter ki kendinizi birileri ya da birtakım gruplar tarafından kullanılan bir duruma getirmeyin. Siz üniversitenin konseyini oluşturan çocuklarımızsınız.Herşeyden önce görevinizi profesyonel yapmaya çalışın.Sizleri olumsuzluğa itebilecek yanlış işlere hakemlik yapmayın. Bizler de öğrencileri ilgilendiren her türlü konuda görüşünüzü alırız,destek oluruz.

Biz bilim adamlarının görevi bölümünde asistan yetiştirmek, makale yazmak, konferans yapmak, bir olay, bir problem çıktığı zaman ona hakemlik yapmaktır. Sizin göreviniz de bilimde, teknolojide geleceğin Türkiye'sinin insanı olacağınızı düşünerek çok  çalışmanızdır.Ayrıca  tutum ve davranışlarınızla herkese model olmanız gerekmektedir. Nasıl ki ben herkesin rektörüysem siz de tüm öğrencilerin konsey başkanısınız. Sadece bir grubun bir düşüncenin değil, 27 bin öğrencisi olan bir üniversitenin öğrenci konseyi olduğunuzu unutmamanızı,bu bilinçle davranmanızı temenni ederim. Üniversite yönetimi olarak yapacağınız tüm çalışmalara destek sunacağımızı özellikle belirtmek isterim."