İnönü Üniversitesi`ne 14. Fakülte 1089 defa okundu

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün Edebiyat Fakültesi kurulması ve Fen- Edebiyat Fakültesinin adının Fen Fakültesi olarak değiştirilmesi ile ilgili talebi Maliye Bakanlığı tarafından uygun bulunarak Bakanlar Kuruluna sunulmuştur.

Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra İnönü Üniversitesi Edebiyat Fakültesi kurulması resmen tamamlanmış olacaktır.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin kurulması ve Fen- Edebiyat Fakültesinin adının Fen Fakültesi olarak değiştirilmesi konusunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere emeği geçen Malatya Milletvekilleri TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Cemal Akın ve bu konuda büyük destek veren İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Mevlüt Aslanoğlu'na teşekkür etti.