Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Tanışma Programından Renkli Görüntüler 976 defa okundu

İnönü Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenci toplulukları ve yabancı uyruklu öğrenciler tanışma yemeği düzenlediler.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik; "İnönü Üniversitesi'ne 2 yıl önce yabancı uyruklu öğrenci almaya başladık. Eğer bu anlamda çok daha önce öğrenci alınmaya başlanmış olsaydı, bugünden daha fazla yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görmüş olacaktı. Türkiye'de üniversiteler büyük değişimler geçirmekteler. Üniversitelerimiz daha önce içine kapalı olan ve dünyadaki evrensel anlayışa uygun olmayan bir yapıdaydılar. Bu yapı artık yerini evrenselleşen bir anlayışa bırakmaktadır. İnönü Üniversitesi de bu manada önemli gelişmeler kaydetmektedir. Gelecek her öğretim dönemine daha fazla yabancı öğrenci almak için girişimlerimiz sürecektir. Gerek fiziksel altyapı gerekse bilimsel altyapısı itibari ile önemli gelişmeler kaydeden üniversitemize kabul ettiğimiz yabancı uyruklu öğrencilerimiz, burada gördükleri öğrenim, sosyal ve bilimsel çalışmaları gittikleri ülkelerde anlatacaklardır. Bu sayede uluslararası anlamda üniversitemizin tanıtımı da bilinçli bir şekilde yapılmış olacaktır. Hem öğrencimiz hem de misafirimiz olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz üniversitemizde en iyi şekilde ağırlanacaklarını hiçbir zaman unutmasınlar" dedi.

Öğrenci toplulukları adına konuşan Ömür Karataş ise "öğrenci toplulukları olarak birçok etkinlikler yapmaktayız. Ülkemiz üniversiteleri arasında önemli bir konuma sahip olan İnönü Üniversitesini tercih eden ve kilometrelerce uzaktan gelerek aramıza katılan yabancı uyruklu öğrenci arkadaşlarımıza saygı duymaktayız. Farklı ülkelerden gelen ve farklı kültürleri ile üniversitemize renk katan yabancı uyruklu arkadaşlarımızla düzenlediğimiz tanışma yemeğimizi onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ederim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya'nın ve yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerini tanıtan sinevizyon görüntüleri izlendi ve İnönü Üniversitesi Pop Müziği Grubu tarafından verilen konser ile program sona erdi.