Engelsiz Bir Yaşam Dileğiyle 952 defa okundu

Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından etkinlik yapıldı.

İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılan etkinliğe Rektör Yardımcısı Süheyla Ünal, Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Özcan, merkezde eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal; "dünyada % 10 oranında engelli insan yaşamaktadır. Gerek dünyada gerekse ülkemizde yapılan tüm düzenlemeler sağlıklı bireylerin yaşam standartlarına göre düşünülmektedir. Oysa yapılan her düzenlemede engelli bireylerinde yaşam standartları göz önünde bulundurularak oluşturulmalıdır" dedi.

Düzenlenen etkinlikte Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencileri tarafından pasta kesildi, şiirler okundu ve katılımcılara " Engelsiz Bir Yaşam Dileğiyle" gibi anlamlı sloganlar taşıyan pankartlar gösterildi.