Malatya Bölgesi Tarımsal Değerlendirme Toplantısı 1187 defa okundu

İnönü Üniversitesi'nde "Malatya Bölgesi Tarımsal Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

İnönü Üniversitesi Havuz Başı Sosyal Tesisinde Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik başkanlığında yapılan toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Durak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, Akçadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Numan Durak Aksoy, Battalgazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Sürgü Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Hasan Yazlak, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Alpaslan, Atçılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Köseman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Fırat Kalkınma Ajansı Proje Yönetimi Birim Başkanı Serdar Bayram, Meyvecilik Araştırma Müdürü Yaşar Zengin, Sultan Suyu (TİGEM)  Müdürü Ahmet Baş, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş, Alima Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin, Baypa Bayhan Gıda Tur. Su ürünleri Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Bayhan katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Malatya'nın tarımsal kalkınmadaki öncelikleri belirlemek ve bu anlamda özel sektörümüz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, resmi kurumlarımızla neler yapabileceğimizi tartışmak için bu toplantıyı düzenledik. Tarım, gıda, su ürünleri konularında üniversitemizde mevcut fakülte ve bölümlerimizin bilimsel katkılarıyla ilimizin tarımsal kalkınmasına destek verebilme öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunun için de sizlerle bir araya gelerek bu konularda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak istedim. Bizim en büyük eksikliğimiz kolektif iş yapabilme becerimizin olmamasıdır. Bireysel çıkışlarla kimsenin bilgisine ve tecrübesine başvurmadan yapılan tüm işlerde önemli eksiklikler olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Çağdaş toplumlar kolektif akıl kullanarak iş yaparlar. Bölgelerin kalkınmasıyla ilgili stratejileri belirleme noktasında bölgenin dinamiklerini katarak, birlikte öncelik alanlarımızı ve hedeflerimizi belirlemeliyiz. Yoksa sadece bir yöneticinin anlayışına göre, hobisine göre bir bölgenin ya da ilin sağlıklı projelerle kalkınması mümkün değildir. Bu düşüncelerle üniversite olarak imkânlarımızı sunacağız, sizlerde bu noktada bizlere başvurarak yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilimsel destek isteyeceksiniz ve böylece ortaklaşa bölgemize, ilimize ve toplumumuza faydalı işler yapacağız."

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in konuşmasından sonra toplantıya katılan konuklar kolektif iş yapabilme noktasında ve bölgenin tarımsal kalkınmasıyla ilgili bilgi ve projelerini paylaştılar. Yapılan toplantının önemini vurgulayarak konuşan katılımcılar toplumların kalkınmasında bilginin önemine değinerek İnönü Üniversitesi ile önemli işler yapabileceklerini belirttiler ve önemli bir eksiklik olarak gördükleri bu tür organizasyondan dolayı Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür ettiler.