İNOSAR 4 Depremzedeyi Canlı Kurtardı, Öğrencilerden 500 Ünite Kan 994 defa okundu

Van'da meydana gelen depremde arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere deprem bölgesine giden 7 kişilik İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma (İNOSAR) ekibi döndü.

Önemli çalışmalarda bulunan İNOSAR, deprem bölgesinde 4 gün boyunca yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında yaralı ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yanı sıra enkaz altında kalan 4 kişiyi de canlı olarak kurtarmayı başardı.

Bu arada İnönü Üniversitesi'nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. Akademik, idari ve öğrencilerin önemli katkılarda bulunduğu kampanya devam ederken, yiyecek ve giyecekten oluşan iki tır dolusu malzeme deprem bölgesine gönderildi.

İnönü üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından "Topluma Hizmet Uygulamaları" çerçevesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanyaya büyük bir heyecanla destek veren öğrencilerimiz, kana ihtiyacı olan hastalarda kullanılmak üzere, Turgut Özal Tıp Merkezi Kan Bankası elemanlarınca alınan,  yaklaşık 500 ünite kan bağışında bulundular.