İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Kuruldu 1581 defa okundu

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsünün kurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı, 22 Ekim 2011 tarih ve 28092 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Dünyada bu alanda kurulan enstitülere baktığımızda Paris ve Londra'da iki ayrı Karaciğer Hastalıkları Enstitüsü mevcuttur. ABD'de ise sayıları 3-5 arasında olan Organ Nakli Enstitüleri bulunmaktadır. Sadece karaciğer nakli ile ilgili olarak ilk Enstitü Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, bilimsel çalışmalara öncülük etmek, karaciğer nakli ile ilgili birçok branşta eğitim vermek, dünyada yüksek standartta en fazla karaciğer nakli yapan merkez olmak, tüm dünyadan hasta kabul etmek, tek ümitleri karaciğer nakli olan hastalara başarılı, kaliteli ve oldukça kolay hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Sadece ülkemiz değil, dünyada alanında tek olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü ile Malatya, tüm dünyada karaciğer nakli ile anılan bir referans merkezi olacaktır.