Tıp Fakültesi Mezunlarının Diploma Sevinci 1117 defa okundu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 16. dönem mezunları düzenlenen bir törenle diplomalarını alarak mesleki hayata ilk adımlarını attılar.

03 Temmuz 2009 Cuma günü Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde 53 doktor adayı hayatlarının en  heyecanlı  ve sevinçli gününü yaşadılar.

Törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi öğrencilerinden dönem birincisi Dr. Ersin Demirel yaptı.Dr. Demirel konuşmasında, çağdaş olmakla beraber geleneklerine de saygılı, geleceğe bilim insanı kazandıran, teknoloji çağının donanımına sahip bireyler yetiştiren ve köklü bir geçmişi olan İnönü Üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin ülke ölçeğinde başarılı bir seviyesinin  olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir,Mezun olan

öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin ülke ölçeğinde başarılı bir seviyesinin  olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, 2008 yılı TUS' da 47 fakülte içerisinde 18. olduklarını, uluslararası yayın sıralamasında da  ilk on üniversite arasında olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Özdemir,sözlerini şöyle sürdürdü: "Doktorluk yeminini ettiğiniz andan itibaren durmadan kendi kendiniz ile yarışmanız gereken ve varış noktası insanların mutluluğu olan, bitip tükenmez bir yolda yolculuğa başlayacaksınız.  Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyduğunuz sevgi olacaktır. Her şeyin esasının insanları sevmek olduğunu lütfen unutmayınız."

Konuşmasının sonunda önümüzdeki TUS' da Türkiye birincisi olan öğrencimize araba armağan edeceklerini müjdeleyen Prof. Dr. Özdemir, mezunlara hayatlarında başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: "Geldiğim günden bu yana, en önem verdiğim konu, Tıp Fakültesinin öğretim üyesi açığını kapatmak oldu. İlk olarak Kadavra ve Anatomi bölümlerindeki öğretim üyesi açığını kapatmak ile işe başladık. Arkasından acil ve diğer klinikteki öğretim üyelerinin açığını kapattık. 2009 öğretim başında 400 olan öğretim üyesi sayısı, bugün itibarıyla 490lara ulaştı. Bunun en büyük payını da Tıp Fakültesi aldı. Önümüzdeki dönemde her dönem Tıp Fakültesinin yeni bir ünitesinin açılışına şahit olacağız. Böylelikle sadece Malatya'nın değil, bölgenin değil, kendi coğrafyamızın sayılı merkezlerinden biri olacağız. Bu üniversite inşa edilirken rahmetli Özal'ın, İnönü Üniversitesine ve Tıp Fakültesine biçtiği misyon budur. O, misyonun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi. Öğrencilerin, Tıp Fakültesinden mezun olmakla işlerinin bitmediğinin bilincinde olmaları gerektiğini belerten Çelik, şunları kaydetti: "Asıl mezuniyet sonrasındaki eğitime önem vereceksiniz. Dünyanın her yerinde iş yapabilmeniz için lisan bilmeniz gerekiyor. Ne yapıp edip bir yerde çalışırken, bir taraftan da lisan öğrenmeyi unutmayın. Çünkü dünya gün geçtikçe küçülüyor. Şimdiden geleceğin dünyasına hazır olmak gerekiyor. Aldığınız bu diplomanın üzerine yeni bilgiler eklemeniz gerekiyor. Böylelikle, hem vatana millete hem de bölge coğrafyasına katkı sağlamış olacaksınız."

Konuşmaların ardından mezun olan 53 doktor adayına diplomaları ve hediyeleri verildi. Diploma töreninden sonra doktor adayları Prof. Dr. Mustafa Şenol'un önderliğinde Hipokrat yemini ettiler.