Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 1095 defa okundu

Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı İnönü Üniversitesi Mediko Sosyal Binasında düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılışa Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Vali Vekili Abit Öztoprak, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Güneş, İş-Kur İl Müdürü Durmuş Doğan, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç, işadamları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan İş-Kur İl Müdürü Durmuş Doğan, Kamu yerel yönetimler ve diğer istihdam ortamlarının ortamlarını bir arada tutmak, yetişmiş elemanların istihdamını sağlamak için çalışmalar düzenlemenin önemine değindi. Bu tip organizasyonlarla daha geniş kitlelere ulaşmanın mümkün olacağını belirten Doğan, ilki düzenlenen bu fuarın Malatya'ya ve Malatyalılara hayırlı olması diledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Güneş, 27 senelik öğretim üyesi hayatında karşılaştıkları en büyük sorunun istihdam sorunu olduğunu vurgulayarak yetiştirdikleri öğrencilerin iş bulma konusunda ne denli zorluklarla karşılaştıklarını yakından gördüğünü söyledi. Öğrencilerin hem teorik hem de pratik olarak yetiştirilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Güneş, Türkiye'nin ve dünyanın öncelikli sorunlarından birisinin de vasıflı eleman yetersizliği olduğunu söyledi.

Törende bulunan Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Vali Vekili Abit Öztoprak, Malatya Milletvekilleri M. Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık ise yaptıkları kısa konuşmalarda Türkiye'nin istihdam sorunları ve sorunlara yönelik geliştirilen çözümler konusunu dile getirdiler.

Yapılan konuşmaların ardından kurum,  sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda özel firma işletmelerinin stantlarının yer aldığı fuarın açılışı gerçekleştirildi.