İnönü Üniversitesi'nin Kardeşlik Çağrısı ve Terörü Telin Bildirisi 784 defa okundu

19 Ekim 2011 tarihinde, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda 24 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 18 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştır.

Yüzyıllardır bu topraklarda huzur içerisinde ve kardeşçe yaşamış olan insanlarımızın birlik, dirlik ve düzenliğini bozmak için ülkemiz üzerinde gizli ve sinsi hesaplar yaparak ülkeyi bölmeyi ve parçalamayı, vatandaşlarını birbirine düşürerek kardeş kavgası çıkarmayı hedef edinmiş olan PKK terör örgütü, son günlerde hain saldırılarına bir yenisini daha eklemiştir. 19 Ekim 2011 günü yapılan baskında, ülkenin bütünlüğü ve huzuru için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan güvenlik görevlilerimizden 24'sı şehit olmuş, 18'i yaralanmıştır.

Ülkemizde yeni Anayasa çalışmalarının başladığı, geleceğe dair ümitlerin yeşerdiği bir ortamda terör örgütünün bugüne kadar ulaşamadığı gibi bundan sonra da sinsi ve hain emeline ulaşamayacağına inanmaktayız. Bütün bu sinsi planlara karşı aziz milletimiz; birliğini ve bütünlüğünü korumayı bilmiş, oyuna gelmemiştir.

İnönü Üniversitesi mensupları olarak ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oynanan oyunların birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu sinsi planların farkındayız ve kardeşliğimizi bozacak her türlü nifak hareketine, milletimizle beraber karşı koyacağız.

Çukurca'da şehit edilen güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyor; terörü ve teröre alet olanları nefretle telin ediyoruz.

Milletimize başsağlığı diliyoruz.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü