Ziraat Fakültesi Öğretime Başladı 982 defa okundu

2010 yılında kurulan ve 2011-2012 öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Ziraat Fakültesi düzenlediği bir törenle akademik hayata başladı.

Battalgazi Tacan Kampüsünde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, İlçe Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahaddin Gürkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Durak, "Fiziki alt yapı ve akademik oluşum desteğinin sağlanmasıyla Malatya için çok önemli olan Ziraat Fakültesinin kısa zamanda başarılı çalışmalara imza atacağına inanmaktayım. Tarımsal üretim ve tarımsal öğretimin önemini vurgulamak açısından, doğal bir gerçeği ifade etmek istiyorum; Dünya var oldukça insanların beslenme ihtiyaçları devam edecektir. Ancak; Dünyada işlenebilir tarım alanlarının sonuna gelinmesi, üretilen besinlerin aritmetik olarak artmasına karşılık insan nüfusunun geometrik artışı, tarımsal alanda üretimi artırıcı önlemlerin alınması ve yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi gerçeğini ortaya çıkarmaktadır.

Tarımsal potansiyeli yüksek olan Malatya, kayısının yanı sıra özellikle ılıman iklim meyve türlerinin yetiştiriciliğinde önemli illerimiz arasında yer almaktadır, Ziraat Fakültelerinin temel misyonu; Dünya ve ülke nüfusunu sağlıklı bir şekilde besleyebilecek üretim modellerini bulmak ve bunu geliştirerek uygulayacak mühendisler yetiştirmektir.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak bizler; bahçe bitkilerinin sürdürülebilir yetiştiriciliğinin sağlanması ve sorunların çözümüne yönelik projeler üretilmesinin yanında ülke ve bölge kalkınmasında aktif görev alacak mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemekteyiz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik konuşmasında," İnönü Üniversitesi Türkiye üniversiteleri arasında hızla gelişen, sürekli kendisini yenileyen ve toplumuyla barışık bir şekilde her alanda ilerlemeye devam etmektedir. Bunun bir tezahürü de bölgemizin başta kayısı olmak üzere, ülkemizde meyvecilik konusunda önemli bir alanı oluşturması münasebeti ile meyveciliği ön plana alan Ziraat Fakültemiz bu yıl eğitim ve öğretime başlamıştır. Son yıllarda özellikle üniversite yapılanmasında, hemen yanında bulunan bir devlet üniversitesinin aynı bölümleri ile öğretime başlayan vakıf veya ikinci bir devlet üniversitesinin açıldığına şahit oluyoruz. Bütün bilim alanları dâhil olmak üzere üniversitelerin her bölgenin farkındalık oluşturan bir alanla meşgul olması gerektiğine inanıyorum. Ziraat Fakültemizi açarken gelecekte, meyvecilikte marka olabilmek adına hedeflerimizi belirledik. Dolayısıyla fakültemize alacağımız bilim insanları, meyveciliği destekleyen ve bu konuda bizi marka yapacak alanlarda yetişmiş öğretim üyelerinden oluşacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ açılış dersi verdi. Doç. Dr. Karlıdağ, geleneksel tarım, iyi tarım uygulaması, organik tarım, organik ve doğal ürün, doğada toplanan yabani ürün, Türkiye'de ve Avrupa'da organik ürünlerin etiketlerinde bulunan logo konularında bilgiler verdi.