Avrupa Günü Paneli Üniversitemizde Yapıldı 1908 defa okundu

Avrupa Bakanlığı tarafından yürütülen illerin AB'ye hazırlanması programı kapsamında hazırlanarak kabul edilen "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" projesi çerçevesinde yapılan Avrupa Haftası Etkinlikleri kapsamında "Avrupa Günü" paneli, üniversitemizde yapıldı.

Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) çalışması, mevzuat olarak AB müktesebatına uyum konusunda fazla sıkıntı çekilmemekle birlikte, uygulamadan kaynaklanan problemlerin giderilmesi, Kopenhag kriterlerine uyum ve bunların sorunsuz uygulanabilmesi, ucu açık sürecin tam üyelikle sonuçlanmasını sağlayacaktır. Bu konularda atılacak her adım Türkiye'yi birliğe daha çok yaklaştıracaktır. Gelecekteki Avrupa Birliği haritasının dışında kalmamak için Türkiye'nin sabırla hareket etmesi, bazı ülkelerin iç kamuoylarına yönelik sarf ettikleri sözlerden olumsuz yönde etkilenmeden ve soğukkanlılığını kaybetmeden, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları alanında azim ve kararlılık içerisinde olmalıdır" dedi.

Vali yardımcısı Şükrü Özcan'n konuşmasından sonra "Avrupa Günü" paneline geçildi. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişikler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Karadağ'ın başkanlığını yaptığı panelin birinci oturumunda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Dr. Can Baydarol, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, Sağlıkçılar Derneği Başkanı Dr. Necmettin Gürbüz ve Fırat Kalkınma Ajansı Proje Uzmanı Ömer Faruk Aladağ, "İllerimizin AB Sürecindeki Yeri ve Rolü" konusunda konuştular.

Panelin ikinci oturumunda ise üniversitemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Genç, MEB Projeler Koordinasyon Birimi Koordinatörü Hasan Toman, Fırat Kalkınma Ajansı Proje Uzmanı Nihan Atay, AB Proje Ofisi Proje Uzmanı M. Gökhan Topçu "Öğrencilere Yönelik Fırsatlar" konusunda değerlendirmelerde bulundular.