Malatya Meslek Yüksekokulu`nda Görev Değişimi 1191 defa okundu

Malatya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş üç yıllık görev süresinin bitimi ile bu görevi Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek'e devretti.

Malatya Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda düzenlenen görev değişimi törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş, akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Rıfat Güneş, üç yıllık görev süresini mümkün olduğu kadar iyi yönetmeye çalıştığını belirtti. Prof. Dr. Güneş, "göreve başladığımda Malatya Meslek Yüksekokulunun henüz bir toplantı salonu bile yoktu. Ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayabilme sorumluluğu taşıyan bir Meslek Yüksekokulunun gerek teknolojik gerekse fiziki altyapısının güçlü olması gerektiği düşüncesiyle birçok yenilik yaptık. CNC tezgâhlarından tutun da üniversite-sanayi işbirliği adına Malatya'nın birçok kurum ve kuruluşu ile önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Elbette ki halen önemli eksikliklerimizin olduğunu biliyorum. 100'e yakın mevcut akademisyen sayısının daha da arttırılması, proje geliştirme ve fiziki altyapıda yeterlilik konularında daha çok yapılması gereken işler var. Malatya Meslek Yüksekokulunun gelişimine yönelik çalışmaların yeni müdürümüz Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek'le daha iyi bir şekilde devam edeceğinden kuşkum yoktur. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Malatya Meslek Yüksekokulunun yeni müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise, "Prof. Dr. Rıfat Güneş hocamdan sonra bu görevi sürdürmenin zorluğu kadar, onun okulumuzun gelişimine sunduğu katkıyı aynı başarıyla sürdürme heyecanını duymak benim için bir onurdur. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in bize tevdi ettiği bu görevi en iyi şekilde yürütmeye azimli olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Malatya Meslek Yüksekokulu'nun bugünlere gelmesinde Prof. Dr. Rıfat Güneş'in önemli katkılarının olduğunu ve ona bu katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, özellikle üniversite - sanayi işbirliğinin oluşumu, Ar-Ge faaliyetleri ve okulumuzun fiziki altyapısını iyileştirme konularında Prof. Dr. Rıfat Güneş başarılı bir çalışma yürütmüştür, dedi. Rektör Prof. Dr. Çelik, "Ülkemize ara insan gücünü yetiştirilmesi konusundaki eğitim, başta ortaöğretimlerle götürülmeye çalışılmış, ancak, başarılı olunamaması nedeniyle bu sorumluluk Meslek Yüksekokullarına verilerek çözülmeye çalışılmıştır. Bu nedenle Meslek Yüksekokullarımızın bu öğretimi ve mesleki beceriyi iyi verebilmesi için başta sanayi ve iş çevreleriyle sıkı bir işbirliği içerisinde olması gerekmektedir. Hem teorik hem de mesleki gelişim açısından okullarımız, sanayi bölgesine yakın olmalıdır. Bu anlamda biz de bazı projeler üzerinde durmaktayız.

Üniversitemizi yönetirken çalışan insan modeline önem vermeye çalıştım ve üniversitelerin günlük politikaların üzerinde olması gerektiğini hep savundum. Eğer böyle olmazsa üniversiteler bilimsel gelişime katkı sunamazlar. Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına katkı adına biz akademisyenlere önemli görevler düşmektedir. Bu görevin bize düşen tarafı kuşkusuz bilimsel çalışmalarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle Prof. Dr. Rıfat Güneş'e teşekkürlerimi sunuyor, Meslek Yüksekokulumuzun yeni müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek'e yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.