İletişim Fakültemiz Öğretim Hayatına Başladı 1114 defa okundu

2010 yılında açılan ve ilk kez öğrenci alan İletişim Fakültemiz düzenlediği bir programla akademik hayata başlamanın gurur ve heyecanını yaşadı.

2011-2012 öğretim yılı için Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne 30 öğrenci alarak başlayan İletişim Fakültemizin açılış dersini Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir verdi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonunda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Mehmet Varinli, Polis Okulu Müdürü İbrahim Azcan, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın ilk konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici yaptı. İletişim Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadarki gelişim sürecini değerlendiren ve bir başarı öyküsü olarak ifade eden Prof. Dr. Mehmet Tikici, kısa sürede eğitim kadrosunu oluşturarak 2011-2012 öğretim yılına Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne30 öğrenci alarak başladık. Ülkemizin değişik illerinden başarı seviyesi yüksek olan öğrencilerimiz fakültemizi tercih etmişlerdir.  Akademik altyapımız konusunda şimdilik ciddi bir sıkıntımız yoktur. Önümüzdeki yıllarda öğrenci kontenjanımızı arttırarak yolumuza başarıyla devam etmek istiyoruz, dedi.

Üniversitelerde fakülte sayılarının çok olmasının bir şey ifade etmediğini, üniversitelerin nitelik ve nicelik bakımdan kaliteli olması gerektiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik geniş ve güzel bir kampüse sahip olan İnönü Üniversitesi'ni başarı seviyesi yüksek öğrencilerin tercih ettiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik; bu yıl İletişim ve Ziraat Fakültesine ilk kez öğrenci aldık. İnönü Üniversitesi birçok alanda önemli gelişmeler kaydetmektedir. Sağlık alanında özellikle karaciğer naklindeki başarısıyla dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda ilerlerken, toplumun her katmanına hizmet üretecek bilim insanının yetiştirilmesine katkı sunmayı hedeflemektedir. Artık sadece büyükşehirde okuma özlemi ile tercih yapmak doğru değildir. Ülkemizdeki birçok üniversite büyükşehirlerdeki üniversitelerden daha güçlü imkânlara sahiptir. Öğrencilerimizin üniversite seçimini öğretim kalitesi yüksek, fiziki ve teknik altyapısı itibariyle bilimsel başarıyı yakalayabilecek niteliğe sahip üniversite yönünde kullanmaları gerektiğine inanmaktayım, dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İletişim Fakültesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış dersini vermek üzere Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir kürsüye çıktı. Büyük üniversitelerde öğretim görmek yerine kişinin kendi içindeki büyüklüğü görmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Bir, değişik üniversitelerin İletişim Fakültelerinde 30 yıl kadar ders verdim. Yani uzun bir zamandan beri bu işin akademik boyutuyla ilgilenmekteyim. İnternet çağında yaşadığımız, yüzlerce televizyon ve radyonun aktif olduğu şu zamanda bu bölümde işsiz kalacağından endişe etmenin yersiz olduğunu söylemek istiyorum. Yeter ki söylediğim gibi içinizdeki o büyüklüğü ve yeteneği keşfedin. Yaşamın her alanında başarılı olabilmek için insanların başta iletişim kurabilme yeteneğine sahip olması gerekmektedir. İletişim kurmayı beceremeyen bir insanın herhangi bir alanda başarı yakalayabilmesi zordur. İletişim kurma sanatını öğrenme yeri olan fakültenizin kıymetini bilmenizi istiyorum, dedi.

İletişimde güven unsurunun çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Atıf Bir, İletişim nedir? İletişim nasıl çalışır? İletişim güdüleri, iletişim süreci, bilgi taşıma kapasitesi ve medya tipi, karşılıklı saygı, anlam, amaç, etkin iletişim, kendini açma alanları, ifade etme biçimleri, sorun karışık iletiler, etkili ifadenin kuralları, dinleme, güven, iletişim seviyeleri konularında ayrıntılı bilgiler verdi.