Üniversitemize Ek Kontenjanla İlk Kez Öğrenci Alınacak Yeni Bölümler 1397 defa okundu

2011-2012 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan,  yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılmaktadır.

Bu anlamda Üniversitemizde ek kontenjanla özellikle yeni açılan ve ilk kez öğretime başlayacak bölümlere öğrencilerin başvurmaları beklenmektedir.

Fen Edebiyat Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne ilk kez ek kontenjanla 30 öğrenci alınacaktır.  Tamamen İngilizce öğretim verilecek olan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüz öğrencileri üniversitemizin zengin teknik altyapıya sahip Bilimsel Araştırma ve Teknoloji Merkezinin tüm araştırma imkânlarından faydalanarak, geleceğin araştırmacıları olarak yetiştirilecektir.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ilk kez ek kontenjanla öğrenci alacak ve bu bölümden mezun olanlar fizyoterapist unvanına sahip olacaklardır.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulunun fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünün eğitimi 4 yıldır. Eğitim programı hareket sistemi problemlerinde, tedavi programını planlama ve uygulamaya yönelik, temel bilimler, klinik bilimler, mesleki dersler, araştırma metodolojisi, seminerler ve klinik çalışmayı kapsamaktadır.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2011-2012 öğretim yılı için ek kontenjanla 30 öğrenci alacaktır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için ilk ve tektir. Bölümü tercih edecek öğrencilerimiz bu kapsamda ayrıcalıklı olacaktır.

Darende DASEV Meslek Yüksekokulu

Darende DASEV Meslek Yüksekokuluna yeni açılan ve ek kontenjanla ilk kez Optisyenlik ve Gıda Teknolojisi bölümlerine 40 öğrenci alınacaktır. Ayrıca Darende Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) tarafından öğrenim gören tüm öğrencilere karşılıksız burs verilecektir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü ilk kez (ikinci öğretim) olarak 45 öğrenci alacaktır.

İlk kez ek kontenjanla öğrenci alınacak bölümler dışında, ek kontenjanla öğrenci yerleştirilecek Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarındaki kontenjan listesine www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirler.

Adaylar, 2011-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır.