Yeni Açılan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüz Ek Kontenjanla Öğrenci Alacak 2012 defa okundu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne ilk kez öğrenci alınacaktır.

Moleküler biyoloji ve genetik, biyoloji biliminin son yıllarda en hızlı gelişen dalları olup yaşayan ya da yaşamı sona ermiş tüm organizmaların, moleküler düzeyde, yapılarını, işlevlerini ve bunların birbirleriyle ve çevreyle olan ilişkilerini inceler. 20. yüzyılın sonlarında moleküler biyoloji ve genetik alanında gerek dünyada yaşanan gelişmeler gerekse ülkemizde bu alanda gelecekte ihtiyaç duyulacak kaliteli eleman yetiştirmek amacı ile üniversitemize ilk kez bu yıl ek kontenjanla öğrenci alınacaktır.

Güçlü akademik kadro tarafından tamamen İngilizce öğretim verilecek olan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüz öğrencileri üniversitemizin zengin teknik altyapıya sahip Bilimsel Araştırma ve Teknoloji Merkezinin tüm araştırma imkânlarından faydalanarak, geleceğin araştırmacıları olarak yetiştirilecektir.

Mezunlarının geniş istihdam olanaklarına sahip olacakları Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüze 2011-2012 öğretim yılında ek kontenjanla 30 öğrenci kabul edilecektir.