İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediyatri Okulu Yenidoğan Sınıfı Açıldı 1732 defa okundu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Pediyatri Okulu Yenidoğan Sınıfı açıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Kızılay, Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, Malatya Sağlık İl Müdürü H.Bayram Zengin ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen akademisyenler ve çocuk hekimleri katıldı.

Pediyatri Okulunun açılışında ilk konuşmayı yapan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Karadağ, Pediyatri Okulunun hazırlık çalışmalarını bir yıl önce başladığını, bu okul sayesinde bölgede bulunan uzman doktorlara geniş bir çalışma alanı sundukları için mutlu olduklarını, söyledi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ise yaptığı konuşmada; bölüm hakkında kısa bilgiler sundu ve Pediyatri Okulunun açılmasının felsefik bir düşünce olduğunu, bu tip bir çalışmanın ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. Buna benzer çalışmalarının devam edeceğini belirten Yakıncı, yakın gelecekte yeni açılışlar yapacaklarını da belirtti.

Malatya Sağlık İl Müdürü H.Bayram Zengin ise yaptığı konuşmada, ülkemizin anne çocuk sağlığında çok önemli aşamalar kaydettiğini, yenidoğan ölümlerinin geçmiş yıllara göre çok gerilediğini ve bu gerilemenin ülkemiz adına çok sevindirici olduğunu ifade etti. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan çalışmaların bu süreçte çok etkili olduğunu belirten Zengin,  emeği geçen herkese teşekkür etti.
Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, Ülkemizde çok önem işler yapıldığını, yenidoğan ölümlerinin çok ciddi oranda azaldığını belirtti. Bu azalmanın sebebinin yapılan alt yapı çalışmaları ve hekimlerin ciddi çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini, söyledi. Bu bağlamda Türk Neonatoloji Derneğinin her zaman desteğe hazır olduğunu, belirtti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı konuşmada; 2008 yılında Türkiye' de yapılan hekimlerimiz ve hocalarımızın insanüstü çalışmaları sayesinde sağlık alanında hayal bile edilemeyecek noktalara ulaştık. Ülkemizin en önemli sorunlarından olan anne bebek ölümlerinde çok ciddi oranlarda azalmalar yaşandı. Bu çalışmalarımızı daha ileriye götürmek üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, dedi.

Son olarak kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yapılan çalışmaların çok iyi sonuçlar verdiğini fakat daha iyiye ulaşmak için çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirterek, daha
gelişmiş laboratuvarların kurulması ve bu laboratuvarların aktif olarak kullanılmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesinin bir model oluşturduğunu, problemlerin çözümünde çok çalıştıklarını ifade ederek, topluma daha iyi hizmet vermek, daha üretken olmak adına tüm kurumlarla iyi ilişkiler kurma ve beraber çalışmanın bir zorunluluk olduğunu, söyledi.