Ahmet Çalık: Başarılarınızı Memnuniyetle İzliyorum 1220 defa okundu

Transplantasyon Sempozyumuna katılmak için üniversitemize gelen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Gazeteci- Yazar Yavuz Donat, Vahap Munyar,  Sinema Sanatçısı Kenan Işık, Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin, Sabah Gazetesi Avrupa Yayın Yönetmeni ve Genel Müdürü Miktad Karaalioğlu, Zaman Gazetesi Avrupa Genel Yayın Koordinatörü Mahmut Cebi Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret ettiler.

Üniversitemizde yaşanan gelişmelerden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, ülkemiz üniversite hastaneleri arasında en iyi yönetilebilen ve hiç borcu olmayan, karaciğer, böbrek, kemik iliği, göz kornea gibi önemli organların nakillerinin yapıldığı merkezimiz kalp ve pankreas gibi nakilleri de yapmayı hedeflemektedir, dedi.

Üniversitelerin asli vazifesi olan bilimle uğraşması gerektiğini, İnönü Üniversitesi'nin de bu anlamda hak ettiği noktaya ulaşması için gayret sarf ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Çelik: "Üniversitemiz birçok alanda olduğu gibi özellikle sağlık alanında kısa sürede önemli noktalara ulaşmıştır. Bu noktada her kesimden önemli destekler aldığını görmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Üniversitedeki gelişmeleri yakından ve memnuniyetle izlediğini belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Transplantasyon Sempozyumundaki konuşmasında Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in "ideolojik değil, idealist üniversite" olabilme sözüne vurgu yaparak İnönü Üniversitesi'nde kısa sürede önemli gelişmelerin sağlandığını söyledi.

Üniversitelerin asli görevi olan bilimsel gelişmeler konusunda Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in İnönü Üniversitesi'ne sağladığı katkının önemsenmesi gerektiğini belirten Ahmet Çalık, İnönü Üniversitesi'ne yapılacak her katkının arkasında olacağını ve sağlanan başarılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkürlerini iletti.

Gazeteci-Yazar Yavuz Donat ise diş tedavisi için İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden randevu aldığını ifade ederek bu anlamda İnönü Üniversitesinin önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.

Gazeteci-Yazar Vahap Munyar ve Sinema Sanatçısı Kenan Işık ise İnönü Üniversitesindeki gelişmeleri yakından izlediklerini ifade ederek her konuda İnönü Üniversitesi'nin yanında olduklarını belirttiler.