Hekimlerimiz Kendilerine Uygulanan Şiddeti Kınadılar 1176 defa okundu

Son zamanlarda Turgut Özal Tıp Merkezimizin hekimleri ve sağlık görevlilerine uygulanan şiddet ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve maruz kalınan olayı kınamak amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Turgut Özal Tıp Merkezinde düzenlenen basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Dr. İbrahim Özerol, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, hekimler ve sağlık personeli katıldı.

Hekimlere uygulanan şiddet ile ilgili yaşanan olaylardan bahsederek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Haklı tepkimizi kamuoyuyla paylaşmak için basın açıklamasına gerek duyduk. Bu durumların tekrar yaşanmamasını arzu ediyoruz. Bu tür saldırı ve şiddetler, hepimizi incitmektedir ve doktorlarda moral bozukluğuna ve motivasyon eksikliğine neden olmaktadır. Hastalar en küçük şikâyetlerini yönetime bildirirlerse, gereken yapılmaktadır. Doktorlar ve yönetimimiz hastalarımızı bu kadar el üstünde tutarken, hastalarımızdan ise onlara verdiğimiz hizmetin karşılığında doktoruna kıymet vermesini bekliyoruz. Toplumun doktor algılaması ve hizmet verdikleri insanlardan bekledikleri onurlu ve saygın davranış biçimi her geçen gün azalmakta, doktorluk değersizleşmektedir. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere siyasetçi, yönetici, kanaat önderi ve medyamıza düşen doktorun hak ettiği değerli ve saygın konumu korumaktır" dedi.