Böbrek Nakli İçin Almanya`dan Geldi 1102 defa okundu

Almanya'da yaşayan böbrek hastası Gülender Pekdemir'e (48)  Turgut Özal Tıp Merkezimizde böbrek nakli yapıldı.

Almanya Heidelberg Üniversitesi'nde tedavi gören ve 20 yıldır yaşadığı böbrek rahatsızlığından kurtulmak için Turgut Özal Tıp Merkezimize başvuran Gülender Pekdemir'e annesi Cennet Dağ'dan (71) alınan böbrek nakledildi.

Almanya'da yaşamasına karşın Malatya'yı tercih ettiğini belirten Gülender Pekdemir "20 yıldır Almanya'da yaşıyorum, ama İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ni tercih ettim. Bana böbreğini veren anneme teşekkür ediyorum. 2 yıldır diyalize giriyorum, ancak bu hastalıktan dolayı 20 yıldır rahatsızlık yaşıyordum. Bana ilgi ve alaka gösteren tüm hekim ve sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böbrek naklinin memleketimde gerçekleştirilmesi beni çok sevindirdi" dedi.

Anne Cennet Dağ ise, çok rahat bir süreç yaşadıklarını söyleyerek, her şeyin çok iyi geçtiğini söyledi.

Böbrek Nakil Ünitesi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Turgut Pişkin, "Hastamız bize Almanya'dan geldi. Annesinden sağ böbreğini alarak naklettik. Ameliyat çok güzel geçti. Ameliyat sonrasında ise her iki hastamızda da bir sıkıntı yoktur. Her şey çok güzel geçti. Her şey yolunda gitti. Umarız, bundan sonra hayatlarını devam ederler. Cennet teyzemizde 71 yaşında olmasına karşın, cesaretle gelip böbreğini sevdiği bir insan için verdi.

Daha da önemlisi organ nakli konusunda önemli başarılara imza atan Turgut Özal Tıp Merkezimizin, Almanya'dan gelen Gülender Pekdemir isimli hastaya nakledilen böbrek ile karaciğer naklinden sonra böbrek nakli alanında da yurt dışından tercih edilen bir merkez olmasıdır" dedi.