Dernek Başkanı Koyun'dan Rektörümüze Teşekkür Ziyareti 946 defa okundu

Malatya Sakatlar Derneği Başkanı A. Haydar Koyun ve dernek üyeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Malatya Sakatlar Derneği Başkanı A. Haydar Koyun, "Sosyal Destek Projesi kapsamında "Destek Sizden Üretmek Bizden" projemizin bir ortağı da Üniversitemizdi. Bu kapsamda ürettiğimiz ürünlerimizi Malatya Park'ta ( AVM)  sergiledik. Gerek projemizin gerçekleşmesi gerekse ürünlerimizi sergileme anlamında bizlere katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ziyaretleri düzenliyoruz. Samimi destekleriyle her zaman engellilerimizin yanında olan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'i de ziyaret ederek teşekkür etmek istedik" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında şunları söyledi: "Önceki yıllarda ülkelerin gelişmişliği kişi başına düşen milli gelirleri ile ölçülüyordu. Son yıllarda ise ülkelerin gelişmişliği engellilerine sunduğu imkânlarla da değerlendiriliyor. Medeni ülkelerin en önemli özelliklerinden birisi de engellilerine göstermiş olduğu özendir. Üniversitelerin bulunduğu şehirlerde bu konuda model olması gerekmektedir. Göreve geldiğim süre zarfında engellilerimize yönelik önemli çabalar göstermekteyim.  Engellilerimizin kampüsümüzde rahat hareket edebilmesini sağlamak amacıyla yürüyüş yolları, basamaklı alanların engellilere uygun olması gibi fiziksel birçok düzenleme yaptık. Üniversitemizde Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümünü açarak engellilerimizin akademik boyutta eğitilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla engelliler konusunda daha birçok çalışmanın yapılacağını vurgulamak istiyorum."

Yapılan konuşmalardan sonra Malatya Sakatlar Derneği Başkanı A. Haydar Koyun Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e engellilere sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.