Turgut Özal Tıp Merkezi MİAD-Malatya Belediyesi Konukevi Açıldı 1345 defa okundu

Yıllardan beri büyük bir eksiklik olan ve özellikle başka şehirlerden Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen hasta yakınları için amaçlanan, İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi ve Malatyalı İşadamları Derneğinin (MİAD) ortaklaşa yaptırdıkları MİAD-Malatya Belediyesi Konukevi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Mevlüt Aslanoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik konuşmasında şunları söyledi: "36 yıllık geçmişe sahip olan Üniversitemizde Malatyalı işadamlarımızla birlikte, merhum Özal'ın bize emaneti olan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen hasta yakınlarının konaklayabileceği, modern ve lüks imkânlara sahip olan MİAD- Malatya Belediyesi Konukevi'nin tamamlanmasıyla hayırlı bir hizmete vesile olduğumuzu belirtmek istiyorum.

İnönü Üniversitesi, değerli hemşehrilerimizin, Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın ve hayırsever Malatyalı işadamlarımızın katkılarıyla gün be gün daha iyi noktalara gelmektedir. Göstermiş olduğunuz maddi ve manevi tüm destekleriniz bizlerin daha ileriye gitmesine önemli katkıda bulunmaktadır. Üniversitemizin özellikle fiziksel gelişimi noktasında Malatyalı hayırsever işadamlarımızın katkısının artarak devam etmesi bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir.

Elbette ki Üniversiteler sadece fiziki mekânlardan ibaret değildir. Üniversiteler içerisinde bulunduğu toplumun sosyal meselelerinden tutunda bilim, teknoloji gibi birçok meselesiyle ilgilenmek zorundadır. Artık dünya üniversiteleri böyle bir trende girmiştir. İnönü Üniversitesi de bu trend içerisinde en hızlı yürüyen bir üniversite konumundadır. Turgut Özal Tıp Merkezi Türkiye'nin en iyi idare edilen üniversite hastanelerinden birisi durumuna gelmiştir. Üniversitemiz organ nakli konusunda Dünya merkezi olma yolundadır. Üç yıl önce haftada iki nakil yapılan Karaciğer Nakil Merkezimizde artık günde iki nakil yapılabilmektedir. Dolayısıyla tüm bu gelişmeler üniversitemiz ve şehrimiz için onur vericidir.

Bu hayırlı işte emeği geçen başta belediyemiz olmak üzere MİAD yönetim kuruluna ve katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Hayırda yarışmada birçok güzelliğin olduğunu vurgulayan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Malatyalı İşadamları Derneği olarak ilimize çeşitli hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde ilimizin çeşitli eksikliklerini tamamlama konusunda gayretliyiz. Hasta yakınlarımızın kalacak yer konusundaki ciddi sıkıntısını biliyorduk. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. C emil Çelik'in öncülüğünde başlatılan bu projeyi tamamlamak için MİAD olarak gerekli katkıyı sunmanın gururunu yaşamaktayız, dedi.

MİAD- Malatya Belediyesi Konukevi'nin tamamlanarak üniversitemize kazandırılmasının güzel bir dayanışmanın ürünü olduğunu belirten Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, buna benzer örneklerin devam etmesi bizlerin en büyük dileğidir, dedi.

Belediye Başkanı Çakır, Turgut Özal Tıp Merkezinin önemini hepimiz bilmekteyiz.  Uluslararası nitelikte sağlık hizmeti sunan böylesine güzide bir merkezin elbette ki tamamlanması ve yenilenmesi gereken tarafları olacaktır. Refakatçilerin yaşamış olduğu kalacak yer sıkıntısının hepimizin katkılarıyla giderilmiş olması bizleri sevindirmiştir. Malatya Belediyesi olarak Üniversitemizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Konukevimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

Malatya'nın sanayi ve eğitim şehri olması yönündeki gelişimine dikkat çeken Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bu gelişmelerin en önemlisi ise rahmetli Özal'ın hayali olan Malatya'nın sağlık turizminin başkenti olmasıdır. Bu anlamda Üniversitemize yapılan her türlü katkının önemi son derece büyüktür, dedi.

Malatya için yapılacak her hizmete katkı sunmaktan onur duyduğunu belirten Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün açılışını yaptığımız MİAD-Malatya Belediyesi Konukevi'nin tamamlanmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, dedi..

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin yapılmasında katkısı olan Malatya Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ve hayırsever işadamlarına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra yaklaşık 3.2 milyon liraya mal olan, 5 katlı 64 oda ve 128 yatak kapasiteli Malatya Belediyesi-MİAD Konukevi'nin açılışı yapıldı.