Yunanistan`ın Limni Belediye Başkanı Üniversitemizi Ziyaret Etti 741 defa okundu

Yunanistan'ın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, beraberindeki Limni Encümen Kurulu Başkanı ve eski Belediye Başkanı Adamidis Konstantinos, Limni Encümen Kurulu Üyesi Doras Konstantinos ve Tercüman Dolduri Niko ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

17.yy. Türk Edebiyatının önde gelen mutasavvuf şairlerinden olan Malatyalı Niyazi Mısri'nin kabrinin bulunduğu Yunanistan'ın Limni şehrinin  Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios, Niyazi Mısri ile ilgili bir sempozyumun yapılması için çalışma yapacaklarını, bu anlamda İnönü Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise şunları söyledi: "Niyazi Mısri'nin kabrinin Limni'de bulunması, Limni'yi bizler için önemli bir hale getiriyor. Malatya'nın yetiştirdiği, değerli fikir ve düşünceleriyle insanların sevgisini kazanan Niyazi Mısri'nin daha çok tanınması gerekmektedir. Üniversitemizde Niyazi Mısri Enstitüsü'nün kurulmasına yönelik YÖK'e girişimlerde bulunduk. Umarım en kısa zamanda bu girişimlerimiz sonuç verecek ve akademik bir ortamda bilim adamlarımızın araştırmaları ve katkılarıyla Niyazi Mısri'yi tüm Dünya'ya tanıtma fırsatımız olacaktır."

Ziyaret sırasında Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios ile beraberindeki heyete Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından Üniversitemiz ve Turgut Özal Tıp Merkezinin resmedildiği plaketler hediye edildi.