Genç Hekimlerin Mezuniyet Coşkusu 977 defa okundu

Tıp Fakültesi'nin 18. dönem öğrencileri düzenlenen bir törenle diplomalarını alarak hekimliğe ilk adımlarını attılar.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Tıp Fakültesi Mezuniyet Törenine Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Sağlık İl Müdürü Dr. H. Bayram Zengin, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi 18. dönem öğrencileri adına fakülte birincisi Dr. Mustafa Salih Canpolat yaptı.

Dr. Canpolat, arkadaşlarım ve ben bugün bu onurlu mesleğe adım atıyoruz. Mesleğimizin bizlere yüklediği sorumlulukların farkındayız. Mesleğimizi tüm içtenliğimizle yapacağımızdan kimsenin bir şüphesi olmamalı. İnsan hayatını temel alan, kutsal olduğu kadar dünyanın en zor mesleklerinden biri olan bu mesleği seviyoruz, insanları seviyoruz, hastalarımızı seviyoruz, sevgiyi merkeze alarak birçok sıkıntıyı aşacağız, her koşulda muhatabımızın insan hayatı olduğunu asla unutmamalıyız, şeklinde konuştu ve ardından mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Tıp Fakültesinin fiziksel ve akademik gelişiminden bahsederek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, hem fakültemizde hem de Turgut Özal Tıp Merkezi'nde önemli işlerin başarıldığını ifade etti.  Uluslararası standartlarda sağlık hizmetinin sunulduğu hastanede, öğretim üyelerinin önemli gayretinin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, amatör ruhla profesyonelce çalışmanın önemine değindi.

Mezun öğrencilere yönelik olarak konuşan Prof. Dr. Özdemir şunları söyledi: "Çok değerli öğretim üyelerinden dersler aldınız. Başarılı hekimlerle birlikte birçok alanda uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verebilen bir hastanede uygulama yapma imkânı buldunuz. Her sene TUS'ta birinci çıkaran bir fakültenin mezunları oluyorsunuz. Bunun değerini bilerek milletinize ve devletinize faydalı birer hekim olacağınızdan şüphem yoktur."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ise konuşmasında şunları söyledi: "Zorlu bir eğitim sürecini başarı ile tamamlayıp, insan acısını dindirmeyi amaçlayan bir mesleğin elemanı oldunuz. Size emanet edilen şeyin, insanların en değerli varlıklar olduğu bilincini bir an bile kaybetmeksizin görevinizi yapacağınızdan eminim. Merak ve öğrenme isteğinizi, tükenmeden çalışma becerinizi, yaşama ve insanlara yönelme heyecanınızı, etik kurallar içinde davranma alışkanlığınızı yaşam boyu sürdürmenizi hocanız olarak sizden istiyorum."

Hekimlik mesleğinin prestijli bir meslek olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da konuşmasında, "Gerçekten kutsal bir meslek edinerek mezun olmaktasınız. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmanız ise ayrı bir gurur meselesidir. Bu gençlerimizin hem insanlara hem de ülkemize çok güzel hizmet edeceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Mezun olan öğrencilerimizin kendilerine, ailelerin ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyor, kendilerini kutluyorum" dedi.

Mezun olmanın heyecanı ve gururunu yaşayan genç doktorlara diplomaları ve hediyeleri verildikten sonra Prof. Dr. Murat Aladağ'ın öncülüğünde "Hipokrat Yemini" ettiler ve hep birlikte kep fırlattılar.