Malatya Teknokent`in 2011 Yılı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı 1020 defa okundu

Malatya Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi'nin 2011 yılı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Rektörlük binasında yapılan toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Teknokent A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baysar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Yıldız ve Mustafa Çekirdek, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı M. Fatih Güven, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdulvahap Bulgurlu, Malatya İl Özel İdaresi Şube Müdürü temsilen Süleyman Şahin, GAP Güneydoğu Tekstil Genel Müdürü Ali Cüreoğlu, MİAD Genel Sekreteri A. Turan Koçer, I. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar, II. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem, MİMSAN Genel Müdürü H. Ahmet İlhan, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Doç. Dr. Ali Koçyiğit ile Denetleme Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Muzaffer Dönmez katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Teknokentin sadece sanayicilerimiz ve iş adamlarımız için değil üniversiteler için de yeni bir kavram olduğunu belirterek Malatya sanayicisinin öncelikleri neler ise onları belirleyerek Teknokent alanlarını onlara vereceğiz, dedi.

Dünyanın gidişatına uygun, alt yapısı olan, gerçekten bize katkısı olacak, değer oluşturacak ve bizim sanayimize, Üniversitemize, üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunacak bir Teknokent tasarladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:  "Şirketlerle işbirliği yaparken mümkün olduğu kadar Ar-Ge tecrübesi olan, hatta uluslararası güvenilir şirketlerle iş yapacağız. Profesyonel şirketler ile buradaki şirketlerimiz arasında birliktelikler oluşturarak yeni yapılanmalara gideceğiz.

Toplantıda gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgi veren Malatya Teknokent A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baysar, 2011 yılı içerisinde İdari bina ve İnkübasyon Merkezi projesinin tamamlandığını ve yaklaşık 50 girişimcinin yer alacağı 6300 m2'lik inşaatın 2011 sonunda biteceğini ifade etti.

Toplantı, divan heyetinin seçilmesinden sonra gündem maddelerinin görüşülmesi ve 2011 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporunun okunarak müzakere edilmesi, raporların ve bilânçonun ibra edilmesinin ardından sona erdi.