İnönü Çocuk Üniversitesi`nden İngilizce ve Kültür Kampı 1758 defa okundu

Üniversitemiz Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi İngilizce ve Kültür Kampı'nın açılışı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen bir programla yapıldı.

İnönü Çocuk Üniversitesi ile ABD Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği İngilizce ve Kültür Kampı'nın açılış programına İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Hikmet Geçkil, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış programı, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Arapgirlioğlu'nun yönettiği ve Malatya TED Koleji öğrencilerinden oluşan bir grubun sunduğu müzik dinletisiyle başladı.

Müzik dinletisinin ardından İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçkil İngilizce ve Kültür Kampı ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Geçkil, "İngilizce ve Kültür Kampı ilk defa Malatya'da ki üstün yetenekli çocuklara hitap eden bir kamp olacaktır. İlimizdeki bazı devlet ve özel okulların özel sınıflarında okuyan çocukların IQ' lerinin 130 ile 160 arasında değişmekte olduğunu biliyoruz. Bu üstün zekâlı öğrencilerimizin daha iyi değerlendirilmesi gerektiği inancıyla İnönü Çocuk Üniversitesi olarak bu çocuklarımızı eğitecek çeşitli programlar düzenlemekteyiz. İngilizce ve Kültür Kampında ise alanlarında uzman Amerikalı öğretmenler ile birlikte öğrencilerimize İngilizce ve çeşitli spor eğitimi verilecektir. Kampımızda ders işlemeyeceğiz. Tamamen eğlenerek öğrenme yöntemini uygulayacağız. Dolayısıyla kitapla eğitimden daha çok pratiğe dayalı bir eğitim olacaktır" dedi.

Malatya Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından belirlenen 41 üstün zekâlı öğrenciye 27 Haziran ile 1 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan İngilizce ve Kültür Kampında, İngilizce dili ile çeşitli spor dallarında eğitim verilecek.