İnönü Üniversitesi`nden Sosyal Bir Atılım Daha 1082 defa okundu

İnönü Üniversitesi ile Malatya ili Kale İlçe Kaymakamlığı arasında, İnönü Üniversitesince su sporları eğitimi, su sporları faaliyetlerinin yapılması ve yaptırılması, su ürünleri yetiştirilmesi vb. bilimsel çalışmalar ile ilçenin turizm potansiyelinin yükseltilmesi ile ilgili olarak çalışmaların yapılmasına yönelik protokol imzalandı.

Kale Kaymakamlığında düzenlenen protokole YÖK Başkanı Prof. Dr.Yusuf Ziya Özcan, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Kale Kaymakamı Osman Bilgin, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Paç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İsmail Özdemir, katıldılar.

Protokol kapsamında Kale ilçesi su sporları merkezindeki yüzer marina, iskele, plaj ve yapılacak olan kayıkhane, sosyal tesisler ve yüzer restaurant üniversitemizin işletmesinde olacak. Kale ilçesinin turizm potansiyelini de artıracak olan proje aynı zamanda üniversitemizin bilimsel araştırmalarına da ev sahipliği yapacak. Akademik ve idari personelimizle birlikte sunulacak olan hizmetlerden yararlanmak isteyen kişi ve kurumlara da açık olacak sosyal tesislerin güvenliği, çalıştırılacak olan personelin özlük hakları, sosyal güvenlik hakları ve iş güvenlikleriyle birlikte, tesislerin her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu üniversitemizin yükümlülüğü altında olacaktır. Sosyal tesislerin altyapı tamamlanması Kale Kaymakamlığının yükümlülüğü altında olacaktır. Projeyle birlikte İnönü Üniversitesi Kale Kaymakamlığından aldığı destekle bilimsel çalışmaların da yapılabildiği tam donanımlı bir sosyal tesise sahip olmuş olacak. Malatya'nın ve Kale ilçesinin turizm potansiyelini de artıracak olan proje en kısa zamanda hayata geçirilecektir.