Teknokentimiz Hızla Yükseliyor 961 defa okundu

Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (Malatya Teknokent) fiziki çalışmalar başladı. İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kuzeyinde Malatya–Elazığ karayoluna bakan yaklaşık 380.000 metrekarelik alanın vaziyet planına uygun olarak İdari Bina ve Kuluçka Merkezinin ilk harcı atıldı.

İlk etapta 6300 metrekare kapalı alanı olan idari bina ve kuluçka merkezinin yapımına başlandı.  İdari Bina ve Kuluçka Merkezinin finansmanı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılıyor. Malatya Teknokent alanı içerisinde ayrıca, Ar-Ge birimleri, rekreasyon alanları, ticari alanlar ve sosyal tesisler de yer alacak.

Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik yapmak, verimliliği arttırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak amacıyla çıkarılan 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kanununa göre kurulan Malatya Teknokent'in bölgemizin gelişmesine ve ileri teknolojinin kullanılmasına büyük katkılar yapması bekleniyor. Malatya Teknokent'te yer alacak firmalar Sanayi ve Ticaret Bakanlığının sağladığı çeşitli teşvik ve muafiyetlerden yararlanacaklardır.

Malatya Teknokent'in ortakları arasında, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Belediyesi, Malatya İl Özel İdaresi, Ticaret Borsası, I. ve II. Organize Sanayi Bölgeleri, MİAD, GAP Tekstil ve MİMSAN bulunuyor.