Diş Hekimliği Fakültesi`nde Dekanlık Görevi Değişimi 1651 defa okundu

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen dekanlık görevini Prof. Dr. Serkan Polat'a devretti.

Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluş aşamasından bugüne kadarki gelişiminde önemli katkıları olan ve aynı zamanda Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği görevini de yürüten Prof. Dr. Ünsal Özgen, dekanlık görevini Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi ve dekan yardımcısı Prof. Dr. Serkan Polat'a devretti.

Fakülte binasında düzenlenen, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları ve öğretim üyelerinin katıldığı Diş Hekimliği Fakültesi dekanlık görevi değişim töreninde konuşan Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen şunları söyledi:  "İki yıl önce rektörüm bana bu görevi tevdi ettiğinde, kasamızda 4 bin lira ve hocamızın kendi kaynaklarından ayırdığı 350 bin lira ile yola çıkmıştık.  O gün biz bugünü hayal edememiştik. İki yıl içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi binasına yaklaşık 4 milyon liranın harcandığı ve ek binasının da inşaatının yarısına gelindiği, 18 öğretim üyesi, 40' yakın araştırma görevlisi, 6 Anabilim Dalında doktora programı ve 55 öğrencisi ile gelinen bu noktadaki tüm bu gelişmelerin iki yıla sığacağını biz de hayal edememiştik. Ancak Allah'ın yardımıyla bütün bu zorluklar aşıldı."Mustafa Kemal Atatürk'ün " büyük işler ancak takım çalışmasıyla başarılabilir" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Özgen, "biz bu işi rektörümüzün başkanlığında bir takım çalışmasıyla başardık. İnanıyoruz ki bu kurum ayakları yere basan, Türkiye'nin hatırı sayılır fakülteleri arasına girdi ve artık üst sınıflarda mücadele edecek. Bugün itibari ile ben bir kurucu dekan olarak son derece mutluyum. En azından artık dünyada benimde çakılı bir çivim, dikili bir ağacım var diyebileceğim" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat ise "bu bir bayrak yarışı ve şuan da fakülte olarak geldiğimiz bu konum gerçekten çok kıymetli. Sayın rektörümüzün önemli destekleriyle çok iyi bir noktadayız ama bu bizim için yeterli değil. Bu bayrağı aldığımız yerden daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımla beraber hedefimize ulaşmak için çok daha hızlı bir şekilde ilerleyecek ve zamanı geldiğinde de çok iyi yerlerde olacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye'de eşine nadir rastlanılan bir devir teslim töreni yaptıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: "Prof. Dr. Ünsal Özgen Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluşunda en çok alın teri olan bir arkadaşımızdır. İnsanlar masaları onurlandırırlar masalardan onurlanmazlar. Gerçek ülke sevdası olan, ülkesine hizmet etmek isteyenler için bu böyledir. Ünsal Bey böyle bir arkadaşımızdır ve gerçekten bu Üniversite'nin bir kazancıdır."

Yapılan konuşmaların ardından Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Serkan Polat, Prof. Dr. Ünsal Özgene katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti. Yeni görevinden dolayı başarı dileklerini ileten Prof. Dr. Ünsal Özgen'de Prof. Dr. Serkan Polat'a çiçek verdi

Diş Hekimliği Fakültesi'nde sağlanan başarının ekip ruhu içerisinde çalışmanın bir ürünü olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, yapılan hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Ünsal Özgen'e teşekkür belgesi verdi.