Üniversitemiz Devlet Konservatuvarına 30 Öğrenci Alınacak 1494 defa okundu

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile öğrenci alacaktır.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü'ne özel yetenek sınavları ile Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı'na 10, Piyano Ana Sanat Dalı'na 10 ve Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı'na 10 öğrenci olmak üzere toplam 30 öğrenci alınacaktır.

Yeni ve modern binasında eğitim vermekte olan Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı, geçtiğimiz yıl ilk Lisans öğrencilerini kabul ettiği Piyano Ana Sanat Dalı ve Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı ile çok sesli müzik eğitimi vermiştir.

Bu yıl ise ilk kez öğrenci kabul edeceği Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı ile eğitim modelinde, çok sesli Evrensel Sanat Müziği'nin yanında, Türk Halk Müziğimizi de evrensel sanat ve bilim boyutuna taşımayı hedeflemektedir.

27-30 Haziran 2011 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Kampüsü Devlet Konservatuvarı Binası Ön Kayıt Masası'nda ön kayıtları alınacak olan adayların özel yetenek sınavları ise 1-2 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar,  http://web.inonu.edu.tr/~konservatuvar adresinden ayrıntılı bilgi alabileceklerdir.