Arapgir Meslek Yüksekokulu`nda Mezuniyet Sevinci 891 defa okundu

Arapgir Meslek Yüksekokulu'nda 2010- 2011 öğretim yılı, düzenlenen mezuniyet töreni ile son buldu.

Mezuniyet törenine Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, rektör yardımcılarımızdan Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İsmail Özdemir, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler katıldı.

Heyecan, sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı mezuniyet töreninde, mezun olan öğrenciler adına ilk konuşmayı öğrencimiz Beytullah Göl yaptı.

Beytullah Göl konuşmasında şunları söyledi. "Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin ilanıyla başlattığı modernleşme süreci, ülkemiz ve milletimizin daha iyi şartlarda eğitim alıp geleceğe güvenle bakan bireyler yetiştirilmesi için devam etmektedir. Bu süreçte artık yorulduk, bu kadar çaba yeter deme özgürlüğümüz olamaz. Atatürk'ün koyduğu hedeflerin henüz çok gerisindeyiz. Diploma almayı hak etmiş bir üniversite mezunu olarak, şunu söylemek istiyorum: Bizler üniversite mezununun gerektirdiği bütün vasıflara sahip olarak diploma alıyoruz.  Bundan sonraki meslek hayatımızda aynı bilinçle bizden sonraki kuşakların mutlu olabilmesi ve dünya ile rekabet edebilecek beceriler ile yetişmesi için üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyorum."

Kendileri ve öğrencileri açısından yoğun ama bir o kadarda başarılı ve heyecanlı geçen bir eğitim sürecinin sonuna geldiklerini belirten Arapgir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dursun Özgüler, mezuniyet belgelerini alan öğrencilere gelecek yaşamlarıyla ilgili ümitsizliğe girmemeleri gerektiğini, aldıkları eğitim ile Türk sanayi sektörünün kalkınmasında önemli görevlerde bulunabileceklerini söyledi.

Hayata hazırlanma aşamasının ilk kısmını oluşturan, üniversite yaşamının önemli olduğunu belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise konuşmasında, "öğrendiklerinizin düşüncelerinize, düşüncelerinizin duygularınıza, duygularınızın da davranışınıza dönüşeceği bundan sonraki hayatınızda çalışmalarınızın ülke kalkınmasına önemli bir katkısı olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından bölümlerinde başarılı olup dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildikten sonra diploma töreni yapıldı.