Karaciğer Naklinde Bir Büyük Başarı Daha 1578 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde birçok başarılı karaciğer naklini gerçekleştiren, Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi, Türkiye'de ikincisi yapılan Dual Lob ameliyatı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yapılan toplantıda konuşan Prof. Dr. Sezai Yılmaz; yaptıkları bu ameliyatın çok karmaşık bir ameliyat olduğunu, yapılabilesi için deneyimli bir ekibin bulunması, yapılacağı hastanenin de gelişmiş imkânlara sahip olması gerektiğinden bahsetti. Dünyada bu ameliyatı gerçekleştiren çok az merkez bulunduğunu, kendilerinin de ameliyat sırasında yeni bir yöntem denediklerini ve başarılı olduklarını söyledi. Dual Lob ameliyatı hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Sezai Yılmaz, çok büyük bir karaciğere ihtiyaç duyan hastalara uygulandığını, iki vericinin bir alıcının bulunduğunu ve üç ameliyathanenin ve üç ayrı ekibin aynı anda çalışması gerektiğini ,söyledi. Karaciğer nakil ekibinin bu anlamda çok başarılı bir iş çıkarttığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Sezai Yılmaz,artık karaciğer nakli konusunda diğer kurumlara eğitim vermeye başladıklarını ve Avrupa 'da karaciğer nakli konusunda birinci sırada olduklarını söyleyerek, sözlerini tamamladı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyatı başarıyla gerçekleştirilen Ramazan Tunç ise çok başarılı bir ekibin kendisini yeniden hayata döndürdüğünü ,söyledi. Yozgat'lı olduğunu ve tedavi olmak için Malatya' ya İstanbul'dan geldiğini ve çok doğru bir karar verdiğini, kendisine organ bağışında bulunan kızı ve damadına, bu ameliyatı gerçekleştiren ekibe çok büyük minnet ve saygı duyduğu, belirtti.