Prestij Projenin Temeli Atıldı 920 defa okundu

Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu'nun temel atma töreni yapıldı.

Kale ilçesinde düzenlenen temel atma törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Ö. Faruk Öz, MEV Başkanı Prof. Dr. Mesut Parlak, Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, Malatyalı İşadamları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kale Belediye Başkanı Hacı Bayram Gökhan, "İnşasına başlamak üzere bir araya geldiğimiz Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu'nun temel atma töreni öncelikle biz Kalelileri çok mutlu etmiştir. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçemiz, cazibesini daha da arttıracak, yeni iş imkânları oluşacak ve ilçemizin sosyal altyapısının gelişmesine önemli katkıda bulunacaktır. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in önderliği ve büyük katkılarıyla yapımına bugünden itibaren başlatılan bu önemli projenin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik şöyle konuştu: "Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi ve Kaleli işadamlarımızın önemli katkılarıyla önce projesini yaptığımız ve bu günde temelini atmak için bir araya geldiğimiz Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu'nun inşasının başlamasından duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum.

2,5 yıl gibi kısa bir zamanda ilçelerimizde değerli hayırsever hemşehrilerimizin katkısıyla Meslek Yüksekokullarımızın binalarını yapmaya başladık. Darende'de yapılan bir Meslek Yüksekokulu bitirilme aşamasına geldi. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Emin Sungur Bey'in katkılarıyla Hekimhan Meslek Yüksekokulu'nun yapımına başlandı. Şimdi Kale, yakın zamanda ise Akçadağ ve Doğanşehir Meslek Yüksekokullarının yapımı ile ilgili hayırsever hemşehrilerimiz devreye girdiler. Bu tür girişimleri ile ismi öncelikli anılan Kayseri'den sonra Malatya'da ki hemşehrilerimizde üniversitesine sahip çıkarak örnek bir tutum içerisine girmiş oldular ve bununla gurur duyuyorum. Huzurlarınızda katkısı olan tüm hayırseverler hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Mali değeri yaklaşık olarak 6,5 milyon lira olan ve bugün temelini atacağımız 4 yıldızlı otel tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapılacaktır. Kale Meslek Yüksekokulu ise Kaleli hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla tamamlanacaktır.

Hakkıyla idare edilen devletin her kurumu, milletin parasının yanında kendisi de öz kaynak oluşturabilmektedir. Eğer insanları kategorize etmiyorsanız, bütün insanları kucaklıyorsanız, devletinizin ve milletinizin adına bunu yapıyorsanız, insanların siyasi düşüncesine bakmıyorsanız milletinde desteğini almış oluyorsunuz. Bu noktada İnönü Üniversitesi Türkiye'de bir model oluşturmaktadır. Düne kadar birçok konuda sıkıntılı olan üniversitemiz bugün ülkemizin en huzurlu, en hızlı kalkınan üniversitesi konumuna gelmiştir.

Geçen hafta Konya'da yapılan Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısında, İstanbul Üniversitesi de dâhil diğer üniversiteler içerisinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin en iyi idare edilen üniversite hastanesi olduğu, performans uygulamasının en ideal şekilde uygulandığı dile getirilmiş, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından diğer üniversite hastanelerin stratejik planına katkıda bulunmamız istenmiştir.

Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu, sadece üniversitemize değil, belediyeye, il milli eğitimine, sağlık sektörüne ve diğer alanlarda ihtiyacı olan tesislerin yapılmasına da vesile olacaktır diye düşünüyorum."

İzollu Vakfı Başkanı M. Zeki Baykal ise konuşmasında şunları söyledi: "İzollu Vakfı olarak önce altyapı, kalite ve insanımız prensibinden yola çıkarak kuruluşumuzdan bugüne ilçemiz ve ilçemiz insanına hizmet edebilme düşüncesi taşımaktayız. Özellikle eğitime ve öğretime katkı açısından vakfımızın önemli hizmetleri olmuştur. Bugün temelini attığımız bu projenin ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Kale Uygulama Oteli ve Kale Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı.