YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN Üniversitemizde 909 defa okundu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in davetlisi olarak üniversitemize özel bir ziyarette bulundu.

Üniversitemize gelmeden önce Malatya Valiliği ve Malatya Belediye Başkanlığına da nezaket ziyaretinde bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, buralardaki ziyaretlerinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik eşliğinde üniversitemize geçti. Kongre ve Kültür Merkezimizde Rektör Yardımcılarımız, Rektör Danışmanlarımız, Fakülte Dekanlarımız ve Daire Başkanlarımız tarafından karşılanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kongre ve Kültür Merkezimizin Balo Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından üniversitemiz hakkında kendisine sunulan brifingi dinledi. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, brifingin ardından onuruna verilen akşam yemeğine geçti.

Yemek sonrasında bir konuşma yapan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Başkanlığına atandığı süreden bu yana yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Sohbet havasında geçen konuşmada Prof. Dr. Özcan, YÖK olarak, üniversitelerdeki kontenjan sorunları, öğretim üyesi temini hususu, mesleki ve teknik eğitimin yeniden yapılandırılması, teknoloji fakülteleri kurulması konusu, uzaktan eğitim ve yaşam boyu eğitim konuları, yabancı dilde eğitim ve Farabi Değişim Programı gibi yüksek öğretim ve akademik camiayı ilgilendirdiği gibi ülkemizin temel sıkıntılarına çözüm kapıları açabilecek birçok konuda çalıştıklarını belirterek üniversitelerin ve üniversite yönetimlerinin yanı sıra sanayi ve iş dünyasının da işbirliğinin bu konuların hayata geçirilmesinde önem arzettiğini dile getirdi. Üniversiteye gitmek isteyen her bireyin bu isteğini karşılayabilecek bir yapının uygulanabilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Özcan, amaçlarının gerçekçi çözümler üreterek elbirliği ile akademik dünyadaki sorunları çözmek ve böylelikle Türkiye'deki eğitim sorunun çözülmesinde büyük yol kat etmek olduğunu belirtti.