Boşanma ve Mal Rejimlerine Genel Bakış 1380 defa okundu

Hukuk Fakültemiz tarafından "Boşanma ve Mal Rejimlerine Genel Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda düzenlenen, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi Ömer Uğur Gençcan'ın verdiği konferansa Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sadık Keleş, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, Malatya Barosu avukatları ve öğrencilerimiz katıldı.

Mal Rejimleri Hukuku ve Boşanma Hukuku olarak iki bölümden oluşan konferansta konuşan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi Ömer Uğur Gençcan, mal rejimleri hukukunun önemi, mal rejiminin kuralları, karma mal rejimi, edinilmiş mallara katılma rejiminde yer alan mal gruplarından; edinilmiş mallar, kişisel mallar, edinilmiş mallara katılma rejiminin süresi ve boşanma hukuku konularında detaylı bilgiler verdi.