2. Engelliler Spor Şenlikleri`nden Renkli Görüntüler 742 defa okundu

Üniversitemizde ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve her yıl geleneksel olarak yapılacak olan "2.Engelliler Spor Şenlikleri" gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen ve Kapalı Spor Salonunda yapılan 2.Engelliler Spor Şenlikleri programına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabataş, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler,ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Aslan şunları söyledi: "Engellilerin, engelli olmayan bireyler gibi hayata tutunması ve ihtiyaçlarını daha kolay giderebilmesi için, spor eğitimi almaları önem arz etmektedir. Planlı yaşam ve spor etkinlikleri, engelli bireylerin sağlığını korumanın yanında yaşam sevincini ve kalitesini arttırır, onları hayata bağlar ve özgüvenlerini geliştirir.

Ülkemizde sayıları 8,5 milyonu geçen engelli bireyler,  nüfusun %10'nu oluşturmaktadır. Bu kitleyi aktif spor yapmaya yönlendirecek önlemleri alarak, bu bireylerin olumlu yönde kazanacağı psikolojik ve sosyal faydaların yanı sıra bütün vücut sistemlerinin güçlenmesi ile engellilerin yaşam kalitesi artacaktır. Bu amaçla birazdan izlenecek olan "Spor Şenlik" aktivitelerini düzenleyerek bu konuya dikkat çekmek, sporun bütünleştirici etkisini vurgulamak ve "Hayatı Paylaşmak İçin Aramızda Engel Yoktur" Diyoruz."

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümünde okuyan ve ilerde bu alanda mezun olacak öğrencilerimiz, gelecekteki rehabilitasyon merkezlerinde çocuklarımızın beden eğitimi, egzersize ve spor ihtiyacını karşılayacaklardır. Kampüsümüzde fiziki alanlarda engellilerimiz için yaptığımız çeşitli çalışmalar ile Üniversitemiz, Türkiye'de engelliler konusunda en duyarlı işler yapmaya çalışan bir üniversite hüviyetini kazanmaktadır, dedi.

Mavi Kapak Kampanyası ile Bir Engellimize Tekerlekli Sandalye

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü öğrencileri tarafından, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Mavi Kapak Toplama Kampanyası" ile 7.000 bin mavi kapak toplanarak, elde edilen gelirle bir adet tekerlekli sandalye alındı. Bu kampanya ile alınan tekerlekli sandalye, 7 yaşında olan ve Kanuni İlköğretim okulunda okuyan, her gün annesi tarafından çocuk arabası ile okula götürülen Umut Karaslan'a Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından hediye edildi.