Seyrüsefer Defilesine Yoğun İlgi 1125 defa okundu

İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümünün düzenlediği, 6.geleneksel yılsonu etkinliği olan "Seyrüsefer" defilesi, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Defileye rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Yakınca MYO Müdürü Prof. Dr. Bülent Alıcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci ailesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Yakınca MYO Tekstil Bölümü Başkanı İsmet Toröz yaptı. "Kelime manası geçmişten günümüze anlamını taşıyan ve birazdan sunulacak Seyrüsefer isimli defilemizde kıyafetler okulumuz öğrencileri tarafından tasarlanmış ve yüksekokulumuz tekstil bölümü konfeksiyon atölyesinde dikimi gerçekleştirilmiştir. Yüksekokulumuz Tekstil Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı olarak eğitimimiz sürmekte olup, buna ilave olarak Giyim Üretim Teknolojisi programı açma çalışmalarımız sonuçlanmıştır. Gelecek eğitim yılında yine Tekstil Teknolojisi programı içerisinde sanayicilerin talebi doğrultusunda Boya –Terbiye dalında eğitim başlatılacaktır. İlimizde de büyük canlılık gösteren Tekstil Sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye eleman eksikliğini giderme adına Yüksekokulumuz Tekstil Bölümü öncelikle, okulumuz öğrencilerini yetiştirmeyi hedeflemiş, ayrıca meslek edindirme kursları da düzenleyerek katkı sağlamaktadır."

Her yıl düzenlenerek artık geleneksel hale gelen Seyrüsefer Defilesine hoş geldiniz diyerek ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yakınca MYO Müdürü Bülent Alıcı, "Meslek Yüksekokulları üniversitelerin sanayiye açılan kapılarıdır, bu anlamda çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Bu defilede öğrenci elbiseleriyle tarihin içinde bir seyahat gerçekleştirilecektir" dedi.

Müzik eşliğinde değişik kıyafetleri ile sahneye çıkan ve zaman zaman sergiledikleri oyunlarıyla da defileyi görsel bir şölene dönüştüren öğrenciler izleyicilerden yoğun ilgi ve alkış aldılar.