Üniversitemizde Yeni Yayın Hayatına Başlayan Dergiler 890 defa okundu

Sanat Tasarım Dergisinin ilk Sayısı Yayınlandı

Kuruluşundan bugüne kadar bilimsel ve sosyal alanda birçok etkinliğe bölgesel ve ülkesel ölçekte hizmetler sunan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz önemli bir ilke daha imza attı.

Ağustos 2010 tarihinden itibaren başlattığı çalışmalar ile dergisini periyodik olarak yılda iki sayı ile bilimsel hakemli statüde çıkartmayı ve Üniversitemizin dinamik yapısına uygun olarak bilimsel alanda hak ettiği yere çok kısa sürede ulaştırmayı hedefleyen Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bu doğrultuda "Sanat Tasarım Dergisi" nin ilk sayısını yayınladı.

Sanat Tasarım Dergisi zamanla ulusal ve uluslararası yazar ve okuyucu kitlesine ulaşılarak büyütülecek; bilim ve teknoloji alanında sunmuş olduğu akademik yayınlarla sosyal ve beşeri bilimler alanında faaliyetine devam edecektir.

Dergi, fakülte öğretim elemanlarımızın yanı sıra tüm sanat, tasarım, peyzaj tasarım, peyzaj planlama vb. konularda çalışmalar yapan araştırmacıların ilgili konularda orijinal araştırma ve derleme türünde çalışmalarını kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktadır.

Otistik Çocuklar Adına "Sessiz Adımlar" Dergisi

Üniversitemiz Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Malatya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitimi Merkezi tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü ve Nisan Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla bir dergi yayınlandı.

"Sessiz Adımlar" adıyla yayın hayatına yeni başlayan derginin ilk sayısında, her yönüyle otizm ve otizmli bireyler ele alındı.

'Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur' anlayışından hareketle, otizmli bireyleri görmemezlikten görme yerine, onlara daha faydalı olmak için, onların daha kaliteli bir hayat yaşamaları ve çevresindeki insanlarda otizm hakkında farkındalık yaratma çabasının bir sonucu olarak yayın hayatına başlayan dergide, otizmi her yönüyle anlatan çok sayıda makale ve uzman görüşleri bulunmaktadır.