Tübitak 2011 Finalistleri Belli Oldu 917 defa okundu

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Üniversitemiz sahipliğinde sona erdi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, üniversitemizin koordinatörlüğünü üstlendiği Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Yarışmaya başvuran 448 proje arasından sergilenmeye hak kazanan 77 proje, 29-31 mart tarihleri arasında Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezimizde sergilenmişti.

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına katılan 77 proje içerisinde 16 proje birinci olarak belirlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcımız Bilal Bozdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan İçen ve Prof. Dr. İsmail Özdemir , İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Boyraz, davetliler, yarışmaya katılan öğrenci ve danışman öğretmenleri katıldılar.

Törende ilk konuşmayı yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Bilim Şenliği'ne 9 ilden toplam 448 projenin katıldığını, ancak bunlardan 77 tanesinin sergilenmeye değer görüldüğünü belirterek, bu yıl ilginin arttığını söyledi.

Değerlendirmeye katılan 25 kişilik jüri adına konuşma yapan Prof. Dr. Bülent Alıcı, her projenin birbirinden güzel olduğunu, seçim yapmakta çok güçlük çektiklerini ifade ederek Ankara finallerine katılmaya hak kazanan proje sahiplerine başarılar diledi.

01 Nisan'da düzenlenen ödül töreniyle jürinin 77 proje arasından ödüle layık bulduğu proje sahiplerine ödülleri verildi. Ödüle layık görülen 16 proje Ankara finallerine gitmeye hak kazanırken öğrencilerin ve danışmanlarının sevinci görülmeye değerdi.

Finale kalarak Ankara'daki yarışmaya katılacak olan projeler şu şekilde oluştu; Bilgisayar dalında ( Malatya Fen lisesi), Biyoloji dalında (Elazığ Hıdır Sever Lisesi, Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi ve Çağlayan Özel Murat Fen Lisesi), Coğrafya dalında (Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi ve Malatya Bilim ve Sanat Merkezi), Fizik dalında, (Adıyaman Besni Ticaret Meslek Lisesi ve Malatya Bilim ve Sanat Merkezi), Kimya dalında, (Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi ve Elazığ Özel Elazığ Yavuz Selim Fen Lisesi), Matematik dalında, (Adıyaman Fevzi Çakmak Fen Lisesi, Mardin Özel Mardin Safiye-Beşir Atak Lisesi), Sosyoloji dalında, (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi ve Malatya Yakınkent Sadiye Ünsalan Lisesi) ve Tarih dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi)