Tübitak Bilim Şenliği Başladı 717 defa okundu

TÜBİTAK tarafından 1968 yılından bu yana düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması üniversitemizin koordinatörlüğünde hayata geçiriliyor. TÜBİTAK'ın Türkiye çapında 12 Bölge Merkezinde düzenlediği yarışma, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarında yapılıyor. Bölge Merkezliğini Malatya'nın yaptığı yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Mardin ve Şanlıurfa illerinden toplam 448 proje başvurdu. 2010 yılında proje başvuru sayısının 279 olması yarışmaya katılımın her geçen sene daha da arttığını göstermesi açısından sevindirici bulundu. Projeler, bölgeye bağlı üniversitelerden ve farklı dallardan 25 kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi ve 77 proje yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 77 proje Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen sergiyle bilim meraklılarının karşısına çıktı. Üç gün sürecek serginin açılışını Rektör Yardımcımız ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, öğretim üyeleri ve öğrenciler yaptı. Başarılı ortaöğretim öğrencilerinin projelerini gezen ve bilgi alışverişinde bulunan heyet öğrencilere başarılarının devamını dileyerek, öğrenciler için örnek olacak proje çalışmalarını mutlaka ziyaret etmelerini istediler.  29-31 Mart 2011 tarihleri arasında sürecek olan serginin ardından 01 Nisan 2011 tarihinde Malatya Bölgesi Ödül Töreni Programı düzenlenecek ve Ankara finallerine gitmeye hak kazanan 16 proje sahibi öğrencilere ve danışmanlarına ödülleri verilecek.